LTV raidījumu cikla «Teātris.zip» piektās sezonas «nagla» - izrādes bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu veidotais Latvijas Televīzijas raidījumu cikls „Teātris.zip” 3.septembrī uzsāks savu piekto sezonu, kuras “nagla” būs izrādes bērniem, taču arī pieaugušo auditorijai domātajā cikla programmā netrūks pārsteigumu.

„Teātris.zip – bērniem” iepriecinās jaunāka gadagājuma skatītājus astoņus sestdienas rītus, sākot ar 3. un 10.septembri.

3.septembrī plkst. 11.05 LTV1 būs skatāma Dailes teātra izrāde „Pīters Pens”, bet pirms izrādes – pirmais „Kas te? Es te?” varones Lupes ceļojums kopā ar bērniem Dailes teātra grimētavā, lai redzētu, kā top parūkas un kā grims var pārvērst aktierus.

Savukārt 10.septembrī plkst.11 skatītājus gaida tikšanās ar vairākām paaudzēm tuvo Pifu. Bērnu mīlule Lupe bērnus ievedīs Leļļu teātra darbnīcās, kurās leļļu meistari viņai un bērniem rādīs, kā piedzimst Pifs un citi varoņi.

Cikla “Teātris.zip” bērnu izrāžu programma turpināsies decembrī, kad būs iespēja noskatīties Latvijas Leļļu teātra “Lellīti Lolīti”, Valmieras teātra “Maiju un Paiju”, kā arī Nacionālā teātra “Sarkangalvīti un vilku”. Arī 2017.gada janvārī raidījumu cikla programmā paredzētas trīs bērnu auditorijai domātas izrādes.

3.septembrī plkst. 21.25 sāksies arī cikla „Teātris.zip” pieaugušajiem domātā jaunās sezonas izrāžu programma. Kā pirmā tiks demonstrēta populārā Dailes teātra izrāde „Pirmā grēka līcis”. Pirms iestudējuma „Teātris.zip” vadītājs Ojārs Rubenis pie Kalnciema kvartāla saimes galda izvaicās Olgu Dreģi, Gunāru Placēnu un Ēriku Hānbergu.

10.septembrī ciklu turpinās režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudējums „M.Butterfly” Dailes teātrī. Aktieris Dainis Grūbe par lomu šajā izrādē izpelnījās „Spēlmaņu nakts” un skatītāju balvu „Gada aktieris”.

Septembrī ciklu "Teātris.zip" turpinās divas Jaunā Rīgas teātra izrādes – „Ilgu tramvajs” un „Oņegins. Komentāri". Savukārt decembrī būs iespēja noskatīties Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādi „Mīlas svētība”, Daugavpils teātra „Latgaliešu ruleti” un Nacionālā teātra „Jūtu tektoniku”.

Latvijas Televīzija ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu uzsāka pirmo "Teātris.zip" cikla sezonu 2012.gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti