Liepājas teātris viesosies Rīgā un Valmierā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Liepājas teātris septembrī un oktobrī ar viesizrādēm ciemosies Rīgā un Valmierā, piedāvājot skatītājiem noskatīties vairākus iestudējumus, lsm.lv pavēstīja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

26. septembrī plkst. 12 Dailes teātrī tiks gaidīti mazie skatītāji, viņu skolotāji, vecāki un vecvecāki, lai kopā justu līdzi Sprīdītim, apceļojot pasauli un mēģinot atrast, kur nauda žāvējas. Muzikālo izrādi pēc Annas Brigaderes lugas motīviem iestudējis režisors Valdis Lūriņš, mūziku sarakstījis Valdis Zilveris.

Bēgot no ļaunās pamātes un meklējot savu Laimes zemi, Sprīdītis ceļā satiks gan Sīkstuli, gan pašu Nelabo, kā arī Princesi Zeltīti, līdz apjautīs, ka Laimes zeme ir paša mājās. Titullomā – Rolands Beķeris.

26. un 27. septembrī Dailes teātrī iespējams noskatīties arī Dž.Dž.Džilindžera iestudēto komisko parodiju „Atsaldētais”. Iestudējuma laikā iepazīsiet Kalmanu ģimeni, kura, gribēdama saņemt 3 miljonus, pieņems pie sevis Atsaldēto – cilvēku, kurš 1907. gadā iekļuvis kuģa avārijā un iesalis Antarktīdas ledū, lai tieši pēc 105 gadiem tiktu atrasts, atsaldēts un izrādītos dzīvs! Taču pašam Atsaldētajam liksies, ka komā pavadījis vien kādu mēnesi, un Kalmanu ģimenes uzdevums būs šo mītu saglabāt, lai notiktu, kas notikdams. Kā jau komēdijā pieņemts, skatītājus gaida dažādi negaidīti pavērsieni un tēlu vizuālās pārvērtības.

Foto: Ziedonis Safronovs

Atsaldētā lomā – Egons Dombrovskis, pārējās lomās – Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Signe Ruicēna, Gatis Maliks, Anete Berķe, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Rolands Beķeris, Laura Jeruma un Anda Albuže.

Savukārt 23. oktobrī Valmieras Drāmas teātrī skatītāji varēs sekot līdzi lielākā fantazētāja un meļa Minhauzena gaitām, noskatoties muzikālo leģendu „Minhauzena precības” Valda Lūriņa režijā. Arī šis iestudējums tapis, sadarbojoties ar komponistu Valdi Zilveri. Par vēlmi mīlēt un būt patiesi mīlētam, par vēlēšanos izrauties no ikdienības un dzīves svinēšanu – tās ir dažas no būtiskākajām lietām, par kurām stāstīs un cīnīsies sapņotājs Minhauzens.

Foto: Ziedonis Safronovs

Minhauzena lomu atveido Mārtiņš Kalita, viņa mīļoto Jakobīni – Everita Pjata. Pārējās lomās – Rolands Beķeris, Laura Jeruma, Sigita Jevgļevska, Edgars Pujāts, Gatis Maliks, Armands Kaušelis, Anita Kvāla, Kaspars Kārkliņš, Anda Albuže, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Pēteris Lapiņš, Agnese Jēkabsone, Ilze Jura un Anete Berķe.

Arī Valmierā būs iespējams noskatīties izrādi bērniem „Sprīdītis”. Tā tiks spēlēta 22. un 23. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti