Liepājas teātris 110.jubilejas mēnesī piedāvā vairākus pasākumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Marts ir Liepājas teātra jubilejas mēnesis – šogad teātris svin savu 110. dzimšanas dienu, tāpēc par godu svētkiem iecerēti vairāki pasākumi, LSM.lv pavēstīja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Sākot no 7.marta, ikviens Liepājas teātra skatītājs, kurš apmeklēs izrādes, skatītāju foajē varēs aplūkot nelielu izstādi – „Liepājas teātra mirkļi 110 gadu garumā”, kurā būs aplūkojamas teātra kolektīva un citas fotogrāfijas, sākot no 1907.gada. Savukārt Šampanieša zālē būs iekārtots neliels piemiņas stūrītis aktierim Valdemāram Zandbergam, kurš šī gada 5.martā svinētu savu 90.dzimšanas dienu.

13.martā plkst. 18 ikviens interesents aicināts uz pasākumu sarunu cikla „Teātris un skatītājs” ietvaros – „Šķirstot Liepājas teātra vēstures un bohēmas lappuses”. Sarunu vadīs un tajā arī piedalīsies teātra zinātniece Edīte Tišheizere, kas kopā ar citiem sarunas dalībniekiem – režisoriem Andreju Miglu un Valdi Lūriņu, aktrisēm Inesi Kučinsku un Ainu Kareli, teātra direktoru Herbertu Laukšteinu un teātra zinātnieci Vēsmu Lēvaldi - dalīsies atmiņās un sajūtās par teātra procesiem, notikumiem, iestudējumiem un everģēlībām.

Kā vienmēr, pasākums ir bez maksas, taču, lai piedalītos sarunā, interesentiem līdz 11.martam jāreģistrē sava dalība. Reģistrācijas formu iespējams atrast teātra mājaslapā.

18.martā plkst. 21 Liepājas teātrī notiks ekskluzīvs Matīsa Kažas dokumentālās filmas “Vienu biļeti, lūdzu!” seanss. Uz vienīgo seansu Liepājā ieradīsies arī filmas režisors un uzņemšanas komanda. Pēc seansa skatītājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus un aprunāties ar radošo komandu.

Jau vēstīts, ka filma “Vienu biļeti, lūdzu!” pasaules pirmizrādi piedzīvoja prestižajā Gēteborgas Starptautiskajā kino festivālā 30.janvārī un ir dokumentāls stāsts par Nikiju Kokrenu – Ņujorkas aktīvāko teātra apmeklētāju. Šī indiešu izcelsmes kundze, kurai ir jau 78 gadu, katru dienu pēdējos 25 gadus noskatās vismaz vienu teātra izrādi.

Biļetes uz filmu iespējams iegādāties ''Biļešu paradīzes'' kasēs.

Savukārt jubilejas mēneša kulminācija paredzēta 25.martā, kad pirmizrādi piedzīvos jaunākais Sergeja Zemļanska iestudējums „Precības”.

Par godu teātra jubilejai pasākumi notiks arī ārpus Liepājas – 10.martā Teātra muzejā tiek rīkota saruna ar skatītāju „No Marijas Stjuartes līdz… Liepājas teātrim tikai 110”, kuru vadīs Jānis Siliņš. Savukārt 11. martā – datumā, kad pirms 110. gadiem tika spēlēta pirmā izrāde – A. Čehova „Tēvocis Vaņa”, liepājnieki viesosies Dailes teātrī ar izrādi „Cilvēks, kas vairās no lifta”, bet 11. un 12.martā Valmieras teātrī, rādot izrādes „Mīlestības neprāts” un „Indulis un Ārija”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti