Liepājas teātra direktors: Pēdējos gados teātrim bijušas daudzas uzvaras un arī zaudējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājas teātrim, kas martā svin savu 110. dzimšanas dienu, bijušas daudzas uzvaras un arī daudzi zaudējumi. Tā pēdējo astoņu gadu posmu Liepājas teātra vadībā intervijā Latvijas Radio vērtēja teātra direktors Herberts Laukšteins.

Viena no teātra sasniegtajām virsotnēm, pēc Laukšteina teiktā, ir tā, ka teātrī ienākusi jauna aktieru komanda – tā sauktais Klaipēdas kurss.

Vēl viena virsotne ir radītais mūzikls "Pūt, vējiņi" – pirmais nacionālais mūzikls, kā to nodēvējuši kritiķi. "Uz šo virsotni no idejas līdz realizācijai gāju kādus piecus gadus," atzina Laukšteins. 

Tāpat Liepājas teātris piesaistījis pietiekoši interesantus un "skandalozus" režisorus kā Konstantīns Bogomolovs un Sergejs Zemļanskis.

Dramatiskajā teātrī arī radīta pilnvērtīga kustību izrāde, kāda, pēc Laukšteina teiktā, nav nevienā citā teātrī. "Te es domāju izrādi "Indulis un Ārija".  Es domāju, ka šis darbs ir vēsturiski un visādi citādi nozīmīgs darbs," atzina Laukšteins, norādot, ka top nākamā Zemļanska izrāde – "Precības", kas pirmizrādi piedzīvos 25.martā.

Vēl viena virsotne – Liepājas teātris viesojies citviet Latvijā, kā arī ārpus valsts. "Esam pabijuši vairākos starptautiskos festivālos, ļoti respektablos festivālos, kādos līdz šim Liepājas teātris nav piedalījies," atzina teātra direktors.

"Ir daudzas uzvaras, ir daudzi zaudējumi. Mēs esam zaudējuši arī vienu otru aktieri. Mēs esam ceļā uz jaunu trupas papildinājumu. Esam uzsākuši šo darbu," teica Laukšteins. 

Viņš izteica cerību, ka šogad vasarā atvērs Liepājas teātra studiju kursu, lai pēc četriem gadiem būtu jauns papildinājums teātra aktieru rindām.

Martā Liepājas teātris svin savu 110. dzimšanas dienu. Tāpēc šajā laikā iecerēti vairāki pasākumi, ieskaitot sarunas cikla "Teātris un skatītājs" ietvaros.  Skatītāju foajē varēs aplūkot nelielu izstādi par teātra mirkļiem 110 gadu garumā.

Vēl teātrī ir iekārtots neliels piemiņas stūrītis aktierim Valdemāram Zandbergam, kurš martā būtu svinējis savu 90. dzimšanas dienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti