Kultūras ziņas

"Triana Park" jau svētdien dodas uz Kijevu

Kultūras ziņas

Rudītes Dreimanes krāsas un cepures

Leļļu teātrī būs izrādes pieaugušajiem

Leļļu teātris prezentē trīs jaunas izrādes pieaugušajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līdzīgi kā dramatiskie teātri, kas repertuārā vietumis atvēl vietu bērnu izrādēm, Latvijas Leļļu teātris nolēmis veltīt vairāk materiāla pieaugušo auditorijai. Kā apliecinājumu tam Leļļu teātris prezentēja trīs izrādes, kuru auditorijai noteikts vecuma cenzs - 16+.

Leļļu teātra izrādē “Kazanova” rakstnieks, diplomāts un mīlnieks dzīves beigās atceras jaunības dēkas. Iestudējums galīgi nav bērnu auditorijai. Tāds ir arī Leļļu teātra uzstādījums – nākotnē vairāk pievērsties lielajam skatītājam un nopietnākai dramaturģijai.

Līdz šim Latvijas Leļļu teātra repertuārā ir bijušas izrādes pieaugušajiem. Piemēram, Šekspīra “Simbelīns” vai Laura Gundara “Livingstons”. Leļļu teātrī meistarību ir iemēģinājuši arī daži dramatiskā teātra režisori un aktieri. Tiesa gan, kā atzīst teātra galvenais režisors, žanra iespējās ir daudz kas vēl izmantojams. 

"Pēc tā, ko es esmu redzējis, būšu kritisks, tā dramatiskā teātra ietekme - tie ir pirmie soļi leļļu teātrī," saka Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors Ģirts Šolis. "Es ticu, ka tur kaut kas sanāks, jo interese ir."

Bez “Kazanovas” Leļļu teātrī tuvākajā nākotnē iestudēs vēl divas pieaugušo izrādes. Tās būs pasaulē atzītā leļļinieka Dudas Paivas versija par Raiņa “Zelta zirgu”, kā arī mūsu publikai jau pazīstamā režisora Dāvida Džovanzanas “Romeo un Džuljeta”.

Pirmais pie skatītājiem gan nonāks “Kazanova”. Izrādes pirmizrāde gaidāma 26. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti