Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Bērziņu un Sandru Freibergu

"Gadumijas koncerts" Nacionālajā teātrī

Latvijas Nacionālajā teātrī dzirkstī «Gadumijas koncerts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālajā teātrī no 18. līdz 29.decembrim notiks "Gadumijas koncerti". Scenogrāfa Aigara Ozoliņa veidotajā skatuves telpā režisore Indra Roga aicina atskatīties uz aizvadīto gadu un pasapņot par nākamo.

Latvijas Nacionālā teātra uzvedums "Gadumijas koncerts" aicina skatītāju ielūkoties kalendārā, kas visu gadu karājies pie sienas, to pāršķirstīt un pārdomāt aizvadīto gadu, koncerta pirmajā daļā, atskatoties uz visu, kas bijis, koncerta otrajā daļā - ļaujoties sapņiem par jauno, atnākošo 2015.gadu.

"Tā ir dāma, kura ir uzdrīkstējusies justies un izskatīties tā kā viņa ir sapņojusi. Košums, greznums," par savu tēlu uzvedumā teic aktrise Marija Bērziņa.

"Gadumijas koncertā" skan pazīstamas un piemirstas dziesmas ar džeza piesitienu, nelielu sentimentu, bet visam pāri ir teātra spēles prieks.

"Mēs gribam priecāties, un laikam ir nedaudz nostaļģija klāt. Un vēl ieskanās pavisam slēpta intonācija no Ziemassvētkiem - tā nav atrodama uz skatuves, bet ieausta kopējā audumā," saka "Gadumijas koncerta" muzikālais vadītājs Raimonds Petrauskis.

Režisore Indra Roga izveidojusi sirsnīgu stāstu, kurā divi vientuļi cilvēki Jauno gadu sagaida vienatnē, un tad piepildās sapnis. "Par ideāliem svētkiem, par to, ka viņi ir jauni, skaisti, kopā un ar draugiem. Skaisti sagaida Jauno gadu," stāsta Indra Roga.

"Pamatā jau viss ir par mīlestību. Mēs izejam cauri visam gadam, asociatīvi, ne tieši tā kā ar pirkstu acī, bet ir gan vasara, gan pavasaris, gan rudens, gan ziema. Sadzīve mums vairs nav vajadzīga, mums ir svētki iztēlē," teic režisore.

"Gadumijas koncertā" piedalās Marija Bērziņa, Egils Melbārdis, Dita Lūriņa, Ģirts Liuziniks, Līga Zeļģe, Mārtiņš Egliens, Zane Jančevska, Agnese Cīrule, Evija Skulte, Uldis Anže un Voldemārs Šoriņš.

Muzikālais vadītājs un dziesmu aranžētājs ir Raimonds Petrauskis, izrādē piedalās trio "Xylem"- Raimonds Petrauskis, Oskars Petrauskis, Rihards Zaļupe.

Uzvedumā skan dažādu laiku melodijas: Raimonda Paula "Sniegavīrs", "Jaunais gads", "Vectētiņš un vecmāmiņa", "Paldies jums", Jāņa Sildega "Reiz manā bērnībā", Arvīda Žilinska "Laba slava sniedziņam", Elgas Igenbergas "Sniegpulkstenītis" un daudzas citas dziesmas.

Kostīmu māksliniece ir Elita Patmalniece, horeogrāfe Liene Stepena, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, Lindas Ģībietes un Toma Zeļģa video.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti