Dienas ziņas

Izmaiņām pedagogu atalgojumā ir jābūt

Dienas ziņas

Liepājas teātrim piecas "Spēlmaņu nakts" balvas

Sācies 19. jaunrades deju konkurss

Konkursā Slampē žūrijas vērtējumam nodod 39 jaunrades dejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

23.novembrī Slampes pagasta kultūras pilī aizvadīta 19. Jaunrades deju konkursa pirmā kārta, kurā piedalījās 15 jaunie horeogrāfi un astoņi horeogrāfi ar pieredzi. Žūrijas vērtējumam tika nodotas 39 jaunrades dejas.

Jaunrades deju konkursā Slampē pulcējās vairāk nekā 500 dejotāju Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Rīgas. Konkursam pieteiktās dejas izdejoja "Ačkups", "Bandava", "Daiļrade", "Dancis", "Daugava", "Diždancis", "Dobelnieki", "Dzirnas", "Ex Lielupe", "Kalve Zelta smiltis", "Kuldīgas seniori", "Liedags", "Lielupe", "Luste", "Mārupieši", "Medaga", "Pērle", "Radi", "Randiņš", "Ritums", "Rotaļa", "Rotaļa XO", "Senlīgo", "Sudmaliņas", "Tapa", "Vizbulīte", "Zalktis" un "Zīle".

"Ir vērts vienmēr popularizēt jaunas dejas, jo jebkurš dejotājs grib atjaunotu repertuāru un dejot jaunas, interesantas dejas. Tāpēc mēs esam priecīgi, ka autori veido jaunas dejas," saka tautas deju ansambļa "Līgo" dejotāja Indra Dzilna.

Katru priekšnesumu žūrija vērtē pēc pieciem kritērijiem, viens no tiem - vizuālais koptēls. Tas lielā mērā atkarīgs no tā, kā kolektīvs deju iznesis.

"Konkurence ir diezgan liela, jebkurā no šādiem pasākumiem ir diezgan liela konkurence. Jebkurā gadījumā spēcīgākie kolektīvi ir Rīgas pusē, jo viņi jau tiek trenēti kā profesionāļi," pauž deju kolektīva "Radi" dejotājs Ainārs Vanags.

Tautas dejas ar katru gadu iegūst aizvien lielāku popularitāti ne vien dejotāju un skatītāju, bet arī horeogrāfu vidū. Jaunrades deju konkurss šogad notiek jau 19. reizi. Lai parādītu visus jaunos priekšnesumus, konkursa pirmā kārta notiek trīs skatēs. Atlasīt labākos, kas piedalīsies finālā, esot ļoti grūti, norāda žūrija.

"Kopējais rezultāts būs pēc trešās skates, kas būs Rēzeknē, tad cipars būs skaidrs. Mēs apmēram zinām, ar kādu punktu skaitu varētu būt finālā. Ja tiek līdz 25 punktiem, tad varētu domāt, ka tas ir tāds finālistu cienīgs cipars," norāda žūrijas komisijas priekšsēdētāja Rita Spalva.

Labākās jaunrades dejas, kas tiks noteiktas konkursa finālā Valmierā nākamā gada janvārī, tiks iekļautas arī  Dziesmu un Deju svētku repertuārā.

Kā jau esam vēstījuši, 19. Jaunrades deju konkurss tika atklāts 1.novembrī Ogrē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti