JRT iestudē Vampilova «Provinces anekdotes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisors Boriss Frumins Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) iestudē Aleksandra Vampilova lugu „Provinces anekdotes”, kas sastāv no diviem viencēlieniem „Atgadījums ar metranpāžu” un „Divdesmit minūtes kopā ar eņģeli”, lsm.lv pavēstīja JRT pārstāve Daiga Bināne.

Iestudējuma pirmizrāde notiks 1.oktobrī plkst. 19 JRT Lielajā zālē. Izrādē piedalās aktieri Andris Keišs, Ģirts Krūmiņš, Varis Piņķis, Iveta Pole, Elita Kļaviņa vai Regīna Razuma, Gatis Gāga, Ivars Krasts un Jana Čivžele.

Jaunā Rīgas teātra aktieri nepieļauj kompromisus. Viņi izaicina,” par darbu ar aktieriem saka Boriss Frumins.

Boriss Frumins ir dzimis Rīgā, absolvējis Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūta Kino režijas fakultāti (VGIK) Maskavā, strādājis Rīgas Kinostudijā un Ļeņingradas filmu studijā  "Ļenfiļm". Režijā Frumins debitējis ar pilnmetrāžas filmu „Skolas direktora dienasgrāmata” (Ļenfiļm, 1975). Viņa filmu „Jaunības kļūdas” 1978. gadā padomju cenzūra aizliedza. Frumins emigrēja uz ASV, kur pasniedz kino režiju Ņujorkas Universitātē. 1988. gadā viņš atgriezās studijā "Ļenfiļm", lai pabeigtu darbu pie aizliegtās filmas, ko 1989. gadā izrādīja Kannu, Londonas un Edinburgas filmu festivālu oficiālajās programmās.

Man ir milzīgs prieks par to, ka Boriss Frumins starp darbu Ņujorkā un Singapūrā ir atradis laiku iestudēt izrādi arī Jaunajā Rīgas teātrī," norāda aktieris Andris Keišs. "Viņa pragmatiskā un brīnišķīgā pieeja darbam sniedz mums jaunu teātra un dzīves pieredzi.”

Boriss Frumins Ņujorkas Universitātē uz mūžu ievēlēts par kinomākslas profesoru. Frumins izveidojis maģistra studiju programmu Baltijas Filmu un mediju skolā Tallinā, regulāri vada meistardarbnīcas Rīgā, Tbilisi, Maskavā, Singapūrā, Keiptaunā un Buenosairesā.

Boriss Frumins ar lugas tekstu strādā kā ar nošu partitūru – katram teikumam, vārdam, pauzei izrādē ir īpaša vieta un nozīme. Rakstītais teksts režisora vadībā atdzīvojas, kļūst apbrīnojami poētisks un iegūst traģikomisku saturu,” stāsta aktieris Ģirts Krūmiņš.

Tuvākās izrādes: 2., 3., 4., 5., 30. un 31. oktobrī.

Kā iepriekš jau vēstīts, 2014./2015.gada sezonā JRT paredzēti septiņi jauniestudējumi. Sezonu teātris atklāja 3.septembrī ar pirmizrādi Ļeva Tolstoja lugas "Tumsas vara" jeb "Nadziņš ieķēries - putniņš pagalam" iestudējumam Gata Šmita režijā. 1.oktobrī Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos Aleksandra Vampilova "Provinces anekdotes" Borisa Frumina režijā. Savukārt oktobra beigās vai novembrī plānots režisores Maijas Apines iestudējums "Mīļais melis. Ne šovs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti