Jauno teatrāļu diplomizrāde «Sapnis vasaras naktī» skatāma Nacionālajā teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) bakalaura programmas Dramatiskā teātra aktiera mākslas un Dramatiskā teātra režijas mākslas ceturtā kursa studenti aicina uz diplomizrādi “Sapnis vasaras naktī” Elmāra Seņkova režijā 7. augustā plkst. 19 Latvijas Nacionālajā teātrī.

“Sapnis vasaras naktī” ir viens no populārākajiem un visvairāk iestudētajiem Viljama Šekspīra darbiem, luga ir daudzslāņaina un sarežģīta komēdija ar ironisku skatījumu uz cilvēka dzīves problēmām.

Iestudējums veidots kā jauno aktieru pašrefleksija par teātri, meklējot atbildes uz jautājumiem: ko nozīmē teātris, ko nozīmē būt aktierim, kur ir robeža starp realitāti un šķietamību? “Sapnis vasaras naktī” ir izrāde par teātra maģiju, tā nebeidzamajām iespējām un realitātēm, kurās tas ieved skatītājus, norāda izrādes veidotāji.

“Šīs izrādes kontekstā tiks pētīta teātra maģija, teātris skatīts gan kā institūcija, gan kā mākslas fenomens. Izrāde ir par realitātēm, kurās uz skatuves esošais var pārtapt par jebko,” stāsta režisors Seņkovs. “Pētot šo dažādo realitāšu iespēju robežas, izrāde rosinās domāt, vai arī ārpus skatuves, mūsu ikdienas dzīvē ir iesaistīta kāda paralēla, maģiska pasaule; vai tas, ko redzam, patiešām ir realitāte vai tikai šķietamība.”

LKA Dramatiskā teātra kursam ir iespēja veidot diplomdarba izrādi kādā no Latvijas repertuārteātriem pēc ilgāka pārtraukuma, turklāt uz Nacionālā teātra lielās skatuves kāps pilns LKA absolvējošā kursa sastāvs.

Režisors - Elmārs Seņkovs, režisora asistents - Toms Treinis, horeogrāfija - Agate Bankava, scenogrāfija - Evija Pintāne, kostīmu māksliniece - Marija Rozīte-Vītola, mūzikas autors - Mārtiņš Zariņš, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, video mākslinieks - Toms Zeļģis.

P.S. Nacionālā teātra mājaslapā lasāma informācija, ka iepriekš plānotā izrāde no 7. augusta tiek pārcelta uz 3.oktobri plkst. 19 (iegādātās biļetes derīgas). Oficiālā pirmizrāde 19.septembrī.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti