Rīta Panorāma

Budžeta izlietojums

Rīta Panorāma

Intervija ar finanšu ministru Jāni Reiru

"Amerika jeb Bez vēsts pazudušais" Dailes teātrī

Izrādē «Amerika jeb bez vēsts pazudušais» galvenajā lomā debitē Edijs Zalaks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dailes teātra izrādē "Amerika jeb bez vēsts pazudušais" 29.novembrī galvenajā lomā debitēs jaunais aktieris Edijs Zalaks.

Jau vēstīts, ka Džilindžera iestudējums „Amerika jeb bez vēsts pazudušais” tapis pēc Franca Kafkas darbu motīviem. Tas ir stāsts par jaunu emigrantu Karlu Rosmanu, kurš no Eiropas ar kuģi ierodas Amerikā. „Amerika jeb Bez vēsts pazudušais” ir Kafkas pirmais romāns. Tajā autors apraksta Ameriku, kurā pats nekad nav bijis.

Romāns palicis nepabeigts un apraujas gandrīz pusvārdā – tāpat kā citi Kafkas romāni. Izrādes dramatizējumu veidojis Dž.Dž.Džilindžers, bet galveno lomu atveidos jaunais aktieris Edijs Zalaks. Par izrādi viņš saka – to nevar nosaukt ne par komēdiju, ne traģēdiju, tas ir “Kafkas žanrs”.

“Karls Rosmans ir vācietis, viņam ir 17 gadu un ar viņu Prāgā notikusi nelaime. Viņu pavedinājusi kalpone un, kā viņš saka, pati palika stāvoklī. Tēvs no dusmām izraidīja viņu no mājām un aizsūtīja uz Ameriku, lai tālāk ar savu dzīvi viņš tiek galā pats. Un kā nu viņam Amerikā iet – tur viņš satiek savu tēvoci, Ņujorkas senatoru, kurš pieņem viņu savās mājās, audzina, skolo, bet vienā jaukā dienā no viņa atsakās. Tad viņš paliek uz ielas ar vienu čemodānu un dodas plašajos meklējos. Un ko tik viņš nesatiek pa ceļam,” stāsta jaunais aktieris.

Izrādē piedalās arī Dainis Gaidelis, Kaspars Zāle, Samira Adgezalova, Gints Andžāns, Mārtiņš Upenieks, Lelde Dreimane, Ērika Eglija un Dārta Daneviča. Jauniestudējuma scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, horeogrāfe – Inga Krasovska, gaismu mākslinieks – Igors Kapustins, mūzikas konsultants – Juris Vaivods.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti