ĢIT gaidāms režisora Andreja Jarovoja iestudējums «Dzīvot dzīvi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ģertrūdes ielas teātrī ceturtdien notiks režisora Andreja Jarovoja jaunākā darba „Dzīvot dzīvi” pirmizrāde, pavēstīja teātra pārstāve Inga Dārzniece.

Darba „Dzīvot dzīvi” centrā ir jautājums – kā saglabāt cilvēcību un brīvību sabiedrībā, kurā mēs apmaināmies ar miesu un naudu. Izrādi, kuras pamatā ir Žana Lika Godāra kinofilma „Dzīvot savu dzīvi: filma divpadsmit ainās”, režisors veidojis sadarbībā ar dramaturģi Agnesi Rutkēviču, aktieriem Madaru Botmani, Kārli Krūmiņu, Andi Strodu un Ingu Tropu un mākslinieci Ievu Kauliņu.

Izrādes radošā komanda pievēršas indivīda un sabiedrības attiecību pētniecībai tuvplānā – katrai cilvēka izdarītajai izvēlei ir cena un katra izdarītā izvēle maina cilvēku. Sekojot jaunas sievietes dzīvesstāstam, izrādes skatītājs kļūst par liecinieku, kā cilvēka sapņi un vēlmes satiekas ar realitāti un kā cilvēks, sevi meklējot, var zaudēt un atrast vienlaicīgi.

Dramaturģei Agnesei Rutkēvičai un aktieriem Andim Strodam izrāde „Dzīvot dzīvi” būs debijas darbs Ģertrūdes ielas teātrī.

Jarovojs darbus iestudē Ģertrūdes ielas teātrī kopš 2009.gada un līdz tam ir veidojis izrādes arī Liepājas teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī un teātra apvienībā "United Intimacy".

Nākamās izrādes būs 21.jūnijā, 20. un 22.septembrī.

Biļetes uz izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī pieejamas iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un galerijā „Istaba”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti