Rīta Panorāma

Berlinale Rīga 2016 - vācu jaunākais kino

Rīta Panorāma

Henrika Ibsena "Pērs Gints" Nacionālajā teātrī

Intervija ar Evitu Sniedzi

Evita Ašeradena: Klausoties «Vaidelotes» tekstus, var saprast, kāpēc Rainis iemīlēja Aspaziju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valmieras teātris, atsaucoties Rīgas skatītāju lielajai interesei, turpina viesoties Rīgā, novembra sākumā Nacionālajā teātrī izrādot drāmu "Vaidelote" un izrādi bērniem "Visām pelēm garšo siers”.

Valmieras teātris 1. un 2. novembrī plkst. 19 Nacionālajā teātrī izrādīs režisores Ineses Mičules drāmu par mīlestību un varu “Vaidelote”, bet 3. novembrī plkst. 15 un 18 Feliksa Deiča izrādi bērniem “Visām pelēm garšo siers”.

"Bērnu izrādēm Rīgā vienmēr ir ļoti labs pieprasījums un noiets, tāpēc mēs vedam "Visām pelēm garšo siers"," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" izvēli pamato Valmieras teātra direktore Evita Ašeradena, skaidrojot, ka izrāde Valmierā sākusi otru dzīvi un Rīgā nekad nav izrādīta. "Kā mēs redzam pēc skatītāju atsaucības, iet ļoti labi."

Kā norāda teātra direktore, "Vaidelote" savukārt ir no tām izrādēm, kuras Valmieras teātrim šķitis svarīgi parādīt Rīgas publikai, "gan tāpēc, ka ļoti skaists Aspazijas darbs, gan tāpēc, ka ļoti labi aktierdarbi šajā izrādē".

Evita Ašeradena īpaši izceļ aktrises Ineses Pudžas un komponista Emīla Zilberta veikumu iestudējumā.

"Man šķiet, ka šis ir ļoti mūsdienīgs Aspazijas drāmas lasījums, lai cik novecojusi brīžiem šķistu romantika," norāda teātra vadītāja. "Noklausoties šos tekstus, pilnīgi var saprast, kāpēc Rainis iemīlējās Aspazijā."

Tāpat Evita Ašeradena intervijā atzīst, ka jaunā sezona Valmieras teātrim iesākusies brīnišķīgi.

„30. septembrī bija teātrī pirmizrāde. „Muiža kaņepēs”,  Indra Roga režisore. Aktieriem brīnišķīgas lomas. Teātrī skatītāji lauž krēslus no sajūsmas. Es, protams, jokoju, bet ir ļoti liela interese. Izrāde ir izpārdota. Galvenais, ka aktieriem aizvien vairāk patīk spēlēt. Viņi aizvien vairāk iejūtas. Tas notiek tieši tāpēc, ka skatītāju atsaucība ir ļoti laba, un tā enerģijas apmaiņa zālē ir fantastiska,”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti