Decembrī «Teātris.zip» iepriecinās bērnus ar trīs izrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Decembrī raidījumu ciklā “Teātris.zip” Latvijas Televīzija un Borisa un Ināras Teterevu fonds gan pašiem mazākajiem skatītājiem, gan pirmo klašu skolēniem piedāvā kopā ar raidījuma “Kas te? Es te!” lelli Lupi ielūkoties aizraujošajā teātra pasaulē un noskatīties trīs sirsnīgas izrādes – Leļļu teātra izrādi “Lellīte Lolīte”, Valmieras teātra izrādi “Maija un Paija” un Nacionālā teātra izrādi “Sudraba slidas”. Izrādes skatāmas LTV1 ēterā, sestdienu rītos pulksten 10.35.

Sestdien, 17. decembrī, pulksten 10.35 kopā ar Lupi ielūkosimies Leļļu teātra leļļu muzejā un uzzināsim, kā mākslinieki izdomā un rada īpašās lelles teātra izrādēm. Noskaidrosim, kā māksliniece Anita Znutiņa-Šēve radīja lellīti Lolīti. Pēc piedzīvojumiem Leļļu teātrī, pulksten 10.45, kopā skatīsimies izrādi “Lellīte Lolīte”. Iesakām bērniem šo izrādi skatīties kopā ar mīļo lelli, lāci, tīģeri vai kādu citu pašu mīļāko rotaļlietu, kurai tiek uzticēti svarīgākie noslēpumi.

Savukārt 24. decembrī pulksten 10.35 Lupe mazos skatītājus aicina uz Valmieras teātri, kur bērnus gaidīs Annas Brigaderes populārās pasaku lugas varones Maija un Paija. Aktrise Elīna Vāne stāstīs par aktiera darbu un pārtapšanu citos tēlos, kā arī padalīsies savos stāstos, kā viņa kļuva par aktrisi. Pēc tam, pulksten 10.45, būs skatāma pati izrāde “Maija un Paija” – stāsts par čaklo sērdienīti un slinko mātes meitu.

Vecgada rītā, 31. decembrī, pulksten 10.35 lelle Lupe bērnus aicina uz slidotavu, kas uzbūvēta uz Nacionālā teātra skatuves. Izrāde “Sudraba slidas” ir stāsts par draudzību un spēju realizēt pat sarežģītākajos sapņus. Pirms izrādes, kas LTV1 ēterā būs skatāma pulksten 10.45, raudzīsim, kā gaismu meistari un skatuves inženieri, kuri izrādē skatītājiem nav redzami, mums uzbur brīnumu pasauli un kā viņiem palīdz tehnika.

Raidījuma "Teātris.zip" veidotāji aicina skatīties izrādi "Sudraba slidas" LTV1 ēterā, jo izrādes ieraksts nebūs pieejams ne internetā, ne "Lattelecom" digitālajā televīzijā.

Vēl trīs aizraujošas izrādes bērniem LTV1 ēterā būs skatāmas arī janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti