Kultūras ziņas

Grāmata par arheoloģiskajiem tērpiem Latvijā

Kultūras ziņas

Paziņo Latvijas Arhitektūras gada balvas pretendentus

Čikāgas džeza dejas meistari Latvijā

Čikāgas džeza dejas meistari viesojas Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Čikāgas Džordano dejas kompānija ir viena no lielākajām un profesionālākajām džeza dejas skolām. Turp dejot gribētāji brauc mācīties no visas pasaules. Šobrīd kompāniju, ko 1963.gadā dibinājis imigrants no Itālijas Guss Džordano, vada viņa meita Nana Džordano un trupa viesojas Latvijā.

"Kustības aizsācējs bija mans tēvs, kuram pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados radās doma džeza dejošanu pacelt nebijušos augstumos. Tolaik viss aprobežojās ar plecu un gurnu kustināšanu, tāpēc viņš nolēma dibināt kompāniju, kas to attīstīs un mainīs," stāsta Čikāgas Džordano dejas kompānijas vadītāja Nana Džordano (ASV).

Paralēli vairākiem koncertiem dažādās Latvijas pilsētās Čikāgas Džordano dejas kompānijas dejotāji kopā ar savu vadītāju sniedza meistarklasi Latvijas dejotājiem. Pret džeza dejas dinamisko enerģiju nespēja pretoties arī klasiskā baleta cienītāji.

"Man viss interesē un viss patīk, kas ir profesionāli. Profesionāla māksla, kad cilvēki ar to nodarbojas, viņi to zina, tas viņu stils, tas ir viņu darbs, ko viņi dara, tā kā es aizeju līdz šiem stiliem. Jā, man gribas! Jā, man gribas to darīt, jo es redzu cik profesionāli tas ir," - tā Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris.

"Džordano dejotāju tehnikā tiek ievēroti vairāki pamatprincipi, piemēram, kustība, kas nāk no iekšpuses, ļoti zems plijē, kā arī spēks un enerģija," turpina Nana Džordano, atzīstot, ka būtisks ir arī smaids, jo tas nes gaismu.

"Tas ir fascinējoši, jo man tas ir ļoti tuvu ar savu enerģiju, ar savu plūdumu, ar savu brīnišķīgi aizraujošu skaistumu, kustības skaistumu, enerģiju. Brīnišķīgi!" saka horeogrāfe, dejotāja Alise Košeļeva.

Čikāgas Džordano dejas kompānija 11.aprīlī uzstājas Ventspilī, bet ceturtdienas vakarā džeza dejas profesionāļus varēs vērot Kongresu namā Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti