Centrāltirgū rādīs «Netīrās drāmas skolā» tapušās dzīvās mākslas performances

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Centrāltirgū 23.jūlijā notiks neparastas dzīvās mākslas performances, kuras veidos skatuves mākslas studenti un dažādu jomu profesionāļi - režisors Valters Sīlis, publiciste Anete Konste, aktieris Mārtiņš Meiers un citi jaunie mākslinieki.

Performances tapušas kā rezultāts piecu dienu meistarklasēm sadarbībā ar māksliniekiem no Lielbritānijas, kur šis ir ļoti populārs žanrs. Dzīvās mākslas performances, kas sāksies Centrāltirgū plkst. 14.30, ir pirmais notikums teātra „Dirty Deal Teatro” projektā „Netīrās drāmas skola”, kas turpina septiņus gadus ilgušo festivālu „Dirty Drama”, stāsta pasākuma producente Anna Zagorska.

„Dzīvā māksla ir savienojums vizuālās mākslas, teātra un performanču mākslas. Tā ir māksla, kas notiek šeit un tagad, ne obligāti uz skatuves, tā var notikt arī uz ielas. Bet galvenais ir būt kopā ar cilvēkiem un reaģēt uz apkārtējo kontekstu," norāda producente.

"Mums šķita, ka Centrāltirgus ir interesanta platforma, kurā ir dažādu tautību un sociālo grupu cilvēki, dažādu kultūru pārstāvji. Mums šķita interesanti satikties ar šo dažādo publiku un mēģināt neuzbāzīgi viņus uzrunāt ar šo mākslas formu. Tā kā mums ir dažādu mākslas formu pārstāvji, sākot no režisoriem un aktieriem un beidzot ar dramaturgiem un horeogrāfiem, tad arī performances būs, sākot no runāta teksta un beidzot ar fiziskām interakcijām. Tā kā skatītāji var gaidīt gan uzstāšanās, gan spēles un tiešu komunikāciju,” skaidro Anna Zagorska.

Iepriekš jau vēstīts, ka desmit performancēs, kas norisināsies Rīgas Centrāltirgus teritorijā, skatuves mākslas studenti un profesionāļi caur personīgo pieredzi runās par tēmu “Mans ķermenis, tavs ķermenis, ikviens” (no angļu val. – My Body, Your Body, Everybody), pievēršoties ķermeņa konceptam un skatot indivīdu plašākā sociālā un politiskā kontekstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti