Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Riekstiņu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ilgu Kreitusi

Intervija ar Baibu Šteinu

Bērnu tautas deju ansamblis «Zelta sietiņš» svinēs 55 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien, 27.oktobrī plkst. 19, Latvijas Nacionālajā operā notiks bērnu tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" 55 darbības gadu jubilejas koncerts "Kas var zvaigznes saskaitīt…".

Sarunā "Rīta Panorāmā" kolektīva ilggadējā mākslinieciskā vadītāja Baiba Šteina norāda, ka visi, kuri kādreiz dejojuši "Zelta sietiņā" zināmā mērā ir zvaigznes. "Viņi to ir nopelnījuši ar savu darbiņu. Zvaigznes patiesībā nevar saskaitīt. Man kādreiz ir jautājuši, cik daudz dejotāju ir izdancojuši, man šķiet, ap kādiem 10 000 varētu būt, kas šajos gados ir izdancojušies "Zelta sietiņā"," saka Baiba Šteina.

Baiba Šteina atklāj - bijis pašsaprotami, ka "Zelta sietiņā" nonāca arī viņas meita Anna Šteina. "Es neatceros tādu piespiedu sajūtu - tas ir viens, un otrs - mamma tā ļoti strikti VEF ievēroja, ka viņa ir skolotāja, nevis mamma. Man nebija izteikta mammas sajūta, jo arī koncertos bija vecāmamma, kad vēl bija dzīva, pēc tam citu bērnu mammas. Jāatzīst, ka man viennozīmīgi visspilgtākās un visvairāk atmiņau un draugu ir no "Sietiņa". Tā ir mana skola," norāda aktrise Anna Šteina, kura jubilejas koncertā uz skatuves kāps kopā ar bijušo "Zelta sietiņa" dejotāju, raidījuma "Gudrs, vēl gudrāks" vadītāju Kasparu Ozoliņu.

Lielākajā un pazīstamākajā bērnu tautas deju ansamblī "Zelta sietiņš" kopskaitā dejojuši vairāk nekā 10 000 dejotāju, sniedzot koncertus un veidojot dažādus iestudējumus gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kolektīva ilggadējā mākslinieciskā vadītāja Baiba Šteina un citi pedagogi, ik dienu strādājot ar dejotājiem, spēj bērnos ieaudzināt darba mīlestību, atbildības sajūtu un patriotisma garu, iemācot paust arī sajūtas, kuras dažkārt nav iespējams izteikt vārdos.

Jubilejas koncertprogramma Latvijas Nacionālajā operā 27.oktobrī atspoguļos gan kultūras mantojuma un tradīciju saglabāšanu, gan jaunradi, izzināšanas alkas un lepnumu par savu valsti.

Koncerta pirmajā daļā uz skatuves kāps visu paaudžu dejotāji. Katrai desmitgadei raksturīgāko skaistos dejurakstos rādīs tautas deju ansambļa "Rotaļa" jaunieši, kas deju gaitas sākuši tieši "Zelta sietiņa" sastāvā, vidējās paaudzes dejotāji, kuri apvienojušies kolektīvā "Mana Rotaļa" un visu paaudžu kolektīva absolventi.

Paši mazākie dalībnieki uzstāsies kopā ar vecākiem, kolektīva "Mazsietiņš" priekšnesumam izvēloties šūpulīša tēmu, bet otrajā daļā skatītājus priecēs deju uzvedums "Vienošanās", tā vadlīnija trīs latviskās dzīvesziņas - Dievs, Daba, Darbs. "Zelta sietiņš" izdejos pasaku, kurā horeogrāfija veidota ar Ilgas Reiznieces un Gata Gaujenieka mūziku un latviešu tautasdziesmu motīviem.

Skatuves vizuālo noformējumu papildinās krāšņas videoprojekcijas. Dejotāju sniegumā būs iespēja redzēt gan klasiskas horeogrāfijas, gan deju jaunākas interpretācijas, gan pedagogu veidotas jaundejas. Koncerta režisore ir Inga Cipe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti