Dienas ziņas

Skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš

Dienas ziņas

Pusotra miljona eiro aitas gaļas reklāmai

Ausekļa Limbažu teātrim - 130

Ausekļa Limbažu teātrim - 130

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viens no vecākajiem amatierteātriem Latvijā - Ausekļa Limbažu teātris – šonedēļ svin savu 130 gadu dzimšanas dienu. Tieši pirms tik ilga laika Limbažu Saviesīgās biedrības paspārnē tika iestudētas divas nelielas ludziņas un līdz pat šai dienai teātris pilsētā ir mīlēts un guvis atzinību arī valsts un pat starptautiskā mērogā.

Ausekļa Limbažu teātrim nu jau 15 gadus ir pašam sava māja pilsētas parkā. Teātra māja, kurā vismaz trīs reizes nedēļā notiek mēģinājumi un kurā limbažnieki tiek aicināti uz izrādēm. Limbažos teātri mīl un paši aktieri atzīst – gadu gaitā gūta nopietna pieredze un meistarība.

Bieži vien mūsu teātris pat sit pušu visus profesionāļus. “Bezkaunīgie veči”, to tak nevar salīdzināt ne ar vienu!" saka Ausekļa Limbažu teātra aktrise Marita Kuzmina.

"Mēs aizsūtījām mūsu bijušajiem teātriniekiem uz Ventspili izrāžu ierakstus, un tad tur bija ventspilnieki noskatījušies un prasījuši – interesanti, ar ko atšķiras mūsu teātris no profesionālā? Secinājuši – vienīgi ar to, ka mums algu nemaksā," stāsta aktieris Jānis Kukainis.

Nu jau 30 gadus teātri vada Inta Kalniņa. Viņa strādā arī ar skolēniem, audzina jaunos aktierus, lai gan arī atzīst – reti kurš izaudzis paliek tepat Limbažos.Taču teātra trupa ir gana spēcīga, kam pa spēkam ir dažādu žanru iestudējumi, kas guvuši arī jomas profesionāļu atzinību. Aktieri slavē savu režisori, stāstot, ka ar viņu strādāt ir ļoti interesanti.

Aktrise Regīna Tamane atzīst, ka, "strādājot ar Intu ir apmēram tāda sajūta, ka tu visu laiku atrodies pie psihologa".

Viens no pirmajiem teātra apsveicējiem jubilejā bija Borisa un Ināras Teterevu fonds. Teātris piedalās fonda rīkotajos labdarības pasākumos, spēlējot izrādes veciem un vientuļiem cilvēkiem visā Latvijā.

"Šie cilvēki, vientuļie pensionāri, tas devums, ko mēs gūstam no šīm izrādēm, tas ir vispār neaprakstāms," uzsver teātra režisore Inta Kalniņa. "Tā reizēm liekas, ak, nu ko tu mokies - aktieris, pa vakariem tur ņemies, katru vakaru atkal pēc darba jānāk un jāstrādā, bet tomēr tas gandarījums ir ļoti liels."

Savu jubileju teātris atzīmēja ar kārtīgu balli, taču jau nākamā gada sākumā skatītāji varēs vērtēt šobrīd topošās izrādes – itāļu dramaturga „Taurenīt, taurenīt” un pēc Ērika Hānberga motīviem tapušos „Dūdotājus”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti