Rīta Panorāma

Intervija ar ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieci Ilonu Spuri

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Baltijas baleta festivāla direktori Litu Beiri

Ar ASV dejotāju viesizrādi sāksies Baltijas baleta festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 30.marta līdz aprīļa nogalei Rīgā un reģionos 20. reizi notiks Starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Tas piedāvās pasaules klases dejotāju, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgu skatījumu.

Baltijas baleta festivāls sāksies 30.marta vakarā ar ASV baleta kompānijas "Complexions Contemporary Ballet" viesizrādi Latvijas Nacionālajā operā (LNO).

"Tā ir leģendāra grupa, kas tapa 1994.gadā Ņujorkā, Amerikā. Divi fantastiski dejotāji, mākslinieki nolēma dibināt baleta dejas kompāniju, kā es teiktu, bez robežām," par viesmāksliniekiem stāsta festivāla direktore Lita Beiris.

"Tie ir divi ģēniji, kas dibināja, - Dvaits Rodēns un Desmonds Ričardsons. "Complexions Contemporary Ballet" sastāv no ļoti daudz kā - no klasikas līdz džezam. Visi stili ir tur apvienoti vienā mākslas darbā," norāda Lita Beiris.

Kompānija "Complexions Contemporary Ballet" Baltijas tūres laikā 30.martā uzstāsies LNO Rīgā un 1.aprīlī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē.

Kā vēstīts, šogad Starptautiskais Baltijas baleta festivāls svin 20 gadu jubileju. Festivālā viesosies pasaules baleta zvaigznes no ASV, Ķīnas, Francijas, Vācijas, Somijas, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas, kā arī Latvijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti