Ar astoņām performancēm un sirreālu gaisa deju izrādi noslēgsies festivāls «Vides deja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautisko laikmetīgās dejas festivālu “Vides deja” sestdien, 9.jūlijā, Ropažos noslēgs astoņu festivāla laikā tapušu performanču izrādīšana un dāņu gaisa deju izrāde bērniem “Fly Trap”.

Profesionālu horeogrāfu vadībā šogad laikmetīgās dejas festivālā ir tapušas astoņas performances, kas festivāla apmeklētājiem tiks izrādītas brīvā dabā – parkā, mežā un dažādos Ropažu apkārtnes objektos -  pagalmos, pie policijas iecirkņa. Šogad intriģējošākais objekts, uz kuras tiks radīta dejas performanece, ir īsta bruņumašīna.

Horeogrāfi Edgars Šļakota, Krišjānis Sants iestudējis performanci kopā ar lietuvieti Ievu Gaurilčikaiti. Elīna Gaitjukeviča vides dejas performanci iestudēja kopā ar 10 līdz 14 gadus veciem bērniem. Arī citu festivāla horeogrāfu - Rūtas Ronjas Pakalnes, Kristīnes Brīniņas un Valērija Oļehno un Agnietes Lisičkinaites iestudētās performances pārsteigs ar savu individualitāti un improvizāciju.

Performanču skatītāju pulcēšanās paredzēta 9.jūlijā plkst.17 pie Ropažu Kultūras un izglītības centra.

Savukārt plkst.22 Ropažu Kultūras un izglītības centra Sporta zālē būs skatāma sirreāla gaisa deju izrāde bērniem “Fly Trap”. Dāņu mākslinieku izrāde noslēgs festivālu Ropažos, taču svētdien, 10.jūlijā, plkst.17 izrāde būs skatāma arī kultūras pils “Ziemeļblāzma” Lielajā zālē. Pēc izrādes ir ieplānota skatītāju saruna ar dejas izrādes māksliniekiem, kuru vadīs žurnālists un virkni televīzijas raidījumu vadītājs Dīvs Reiznieks.

“Fly Trap” ir  ģimenes izrāde, kas veidota bērniem vecumā no sešiem līdz deviņiem gadiem. Izrāde rada maģisku un sirreālu gaisa deju visumu kombinācijā ar video animāciju. Izrāde veidota kā glābšanas spēle un piedzīvojums, kuru divas galvenās izrādes varones izdzīvo un pārvar kopā.

Izrāde ir Dānijas profesionālās deju grupas „Sparrow Dance” jaunākais projekts. Grupas horeogrāfe Estere Vrobela veido izrādes, kurās kombinē dejas mākslu ar gaisa deju, akrobātiku un rotaļīgu pieeju telpas četrām dimensijām. Izpildītāji kāpj pa sienām, lido, nepadodas gravitācijai un met izaicinājumu mūsu realitātes uztverei. Izrādē dejos Rebeka Sevarda un Kajsa Bohlina. Animāciju izrādei radījuši dizaineri Sems Moors un Frederiks Lingrens. Mūzikas autore Kamilla Barrata-Due.

Festivāla izrādēs un vides deju performancēs ieeja viesiem ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti