Aktieris Mārtiņš Egliens: Godprātīga kalpošana bagātina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kopš 28. novembra Nacionālajā teātrī skatāma Valtera Sīļa izrāde "Divu kungu kalps". Aktieris Mārtiņš Egliens, kurš izrādē spēlē galveno lomu, uzskata, ka maz ir tādu cilvēku, kuri nav neviena kunga kalpi, taču godprātīga kalpošana cilvēku bagātina nevis atņem. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kalpot ir ļoti cēla lieta – tas liecina par lielu pazemību cilvēkā. Ja vari godprātīgi kalpot, nevis uzspiest kādam savas domas, savu gribu, tas tevi bagātina un paplašina tavu redzes leņķi. Ja šo vārdu lieto ar pazemības, nevis pazemošanās akcentu, tur nav nekā pazemojoša, intervijā Latvijas Radio stāsta aktieris Mārtiņš Egliens. 

Šādu pazemību ar dzēlīgu asprātību apveltītais mākslinieks sauc par to stāvokli, līdz kuram gribētu nonākt.  Savās pārdomās un pieredzē viņš sapratis, ka tieši garā vislielākie cilvēki visbiežāk ir vienkāršākie un pazemīgākie. 

Frensisa loma izrādē "Divu kungu kalps" šobrīd nebūt nav vienīgā Mārtiņa Egliena daudzo darbu sarakstā. Humoršovam "Sievietes, sievietes...", kurš visas vasaras garumā būs skatāms uz dažādu brīvdabas estrāžu skatuvēm un kurā Egliens pats arī piedalās, viņš sarakstījis ļoti asprātīgus un humora pilnus tekstus. 

Kā vienīgās vīriešu lomas izpildītājs izrādē, aktieris jūtas ļoti labi. Mārtiņš Egliens izbauda sadarbību ar kolorīto aktrišu kolektīvu, bet, runājot par dzeju un dziesmu vārdiem, aktieris uzsver teksta jēgas un satura nozīmi mūzikā. 

Aktīvo darbu teātrī mākslinieks pielīdzina misijai - lietai, kas aizņem tik daudz vietas dzīvē, ka citādāk dzīvot vairs nav iespējams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti