97 gadu vecumā miris pasaules vecākais aktieris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Slimnīcā Bukarestē 97 gadu vecumā miris pasaulē vecākais aktīvais teātra aktieris Radu Beligans, ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz slimnīcas sniegto informāciju.

Savu pēdējo izrādi Ginesa rekordists Nacionālajā teātrī Bukarestē nospēlēja šī gada aprīlī Žana Anuija lugas "Egoists" iestudējumā, kuru teātris spēlē jau kopš 2004.gada, bet joprojām tā ir ārkārtīgi pieprasīta. Radu Beligans ir arī šī iestudējuma režisors.

Pēc prestižās Rumānijas Nacionālās koledžas "Costache Negruzzi" beigšanas Radu Beligans 1937. un 1938.gadā studējis Mūzikas un drāmas akadēmijā Bukerestē, paralēli iegūstot zināšanas filozofijā Bukarestes Universitātē. Jaunais aktieris debitēja teātrī 20 gadu vecumā Dostojevska “Nozieguma un soda” iestudējumā un turpmākajos gados uzkrāja ievērojamu lomu skaitu.

No 1961. līdz 1969.gadam Beligans vadīja Komēdijas teātri, bet no 1969. līdz 1990.gadam - Bukarestes Nacionālo teātri. Beligans bija arī Bukarestes Teātra un kino institūta profesors.

Ierakstu Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē vecākais aktīvais aktieris Beligans izpelnījās 2013.gadā, kad viņam apritēja 85.gadi. Pirms tam vecākā aktiera gods piederēja Ēvaldam Valteram.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti