«Vilki» vāc naudu kara dziesmu albumam «Cīņai sveiks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vīru kopa "Vilki” ir uzsākusi sabiedrības finansējuma vākšanu, lai šogad pirms valsts svētkiem laistu klajā latviešu karavīru dziesmu albumu “Cīņai sveiks”. Albumā, kura tapšanā piedalās dažādi populāri Latvijas mūziķi, tiks apkopotas 12 latviešu kara dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, dodot dziesmām jaunu, nedzirdētu skanējumu.

Albumā tiks iekļautas populārākās no “Vilku” izpildītajām latviešu karavīru dziesmām, sākot ar seno karavīru folkloru, strēlnieku, brīvības cīnītāju, leģionāru, nacionālo partizānu dziesmām un vienu dziesmu, kura atspoguļo mūsdienu karavīra dienestu misiju rajonos. Ierakstā būs dzirdamas tādas atzītas grupas un mūziķi kā “Skyforger”, “Iļģi”, “Zig zag”, Jānis Bukums, Aigars Grāvers, "Auļi" un daudzi citi.

Šobrīd par pašu līdzekļiem ierakstītas četras dziesmas, notiek ieraksts vēl četrām, bet divām dziesmām sagatavotas demo versijas. Lai albumu varētu izdot līdz valsts svētkiem, mūziķi aicina talkā plašāku sabiedrību kolektīvā finansējuma platformā “ProjektuBanka.lv”, kur “Vilku” fani un domubiedri apmaiņā pret ieguldījumu rudenī varēs saņemt pašu albumu.

“Redzot jauniešu lielo interesi par senajām karavīru dziesmām, radās doma tās ierakstīt jaunās skaņās, lai jaunajai paaudzei tās būtu vieglāk uztveramas un pašas dziesmas iegūtu jaunu skanējumu un jaudu. Mēs ticam, ka albums stiprinās jauno karavīru, zemessargu, jaunsargu kā arī ikviena latvieša garu un pārliecību par savu varēšanu. Apkopotās dziesmas sniegs ne tikai muzikālu baudījumu, bet arī dos ieskatu latviešu karavīru atstātajā vēstures mantojumā,” uzsver projekta autors un biedrības “Vilki” valdes priekšsēdētājs Uģis Treide.

Divu mēnešu laikā mūziķi cer savākt kopumā 3000 eiro, kas segs daļu no ieraksta veikšanas un albuma izdošanas izmaksām. Plašāka informācija par projektu un ieguldījumu vākšana notiek šeit. Ierakstu “Vilki” plāno pabeigt septembra beigās, bet albuma izdošana iecerēta novembra sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti