Kultūras ziņas

Gacho labdarības akcija bērnu rehabilitācijai

Kultūras ziņas

Nākamā gada jubilāri

Klasiskās mūzikas hiti LNSO Vecgada koncertā

Vecgada koncertā Nacionālo simfonisko orķestri jauneklīgi žiperīgi vada jaunākais somu diriģents

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

28.decembrī pirmais no trim Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra tradicionālajiem vecgada koncertiem, kas sola sadarbību ar diviem karstasinīgiem somiem! Orķestra priekšā stāsies uzlēcošais diriģēšanas spīdeklis, 20 gadus vecais Klauss Mekele, bet solo spēlēs somu džeza leģenda Īro Rantala. Programmā lielākoties spoži danči – Dvoržāka “Slāvu dejas” un Brāmsa “Ungāru dejas”, kā arī žilbinošais Mocarta 21.klavierkoncerts.

Vecgada koncertu mērķis – ar izcilas mūzikas palīdzību radīt dzirkstošu svētku noskaņojumu, pavadot gadu ar labām atmiņām. Šogad ar šo uzdevumu centīsies tikt galā Somijas jaunākais diriģents Klauss Mekele.

"Jābūt ārkārtīgi emocionālam diriģentam, kurš spējīgs ar savu enerģiju, to atdodot orķestrim, uzburot neikdienišķas skaņas, un otra ļoti svarīga lieta ir nebaidīties no hitiem! Ir zināms, ka hiti ir ne tikai popmūzikā un rokmūzikā, bet hiti ir arī simfoniskajā mūzikā," norāda mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

Prasmīgā diriģenta Klausa Mekelas vadībā visiem zināmās un temperamentīgās Brāmsa “Ungāru dejas” un Dvoržāka “Slāvu dejas” Latvijas nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā iemirdzas pilnīgi jaunā skanējumā. Kā pārsteigums klausītājiem koncertā uzstāsies Somijas populārākais džeza pianists Īro Rantala, kura improvizācijas spējas atklāsies Mocarta populārā 21. klavierkoncerta atskaņojumā.

"Viņš spēlēs Mocartu, kā, iespējams to atskaņoja 18.gadsimtā, jo zināms, ka komponisti daļu nošu pierakstīja, lai orķestris zinātu kādas harmonijas jāspēlē, bet solo partijas līdz galam neizrakstīja un daudz kas dzima uz vietas tieši koncertā," skaidro Silabriedis.

Brāmsa, Dvoržāka un Mocarta hitus Vecgada koncertos Lielajā ģildē varēs klausīties 28.,29. un 30. decembra vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti