Valkā skanēs Latvijas un Igaunijas nacionālo operu mākslinieku koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 19.oktobrī plkst.16 Valkas pilsētas kultūras namā jau vienpadsmito reizi notiks Latvijas un Igaunijas Nacionālo operu mākslinieku koncerts.

Šogad koncertā piedalīsies Igaunijas Nacionālās operas solists Urmass Peldma, Latvijas Nacionālās operas solisti Evija Martinsone, Dana Bramane, Laura Grecka, Jūlija Vasiļjeva, Rihards Mačanovskis, Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis, kā arī Latvijas Nacionālās operas orķestris. Koncerta diriģents būs Normunds Vaicis.

"Koncertā skanēs populāras ārijas un dueti no operetēm," atklāj diriģents Normunds Vaicis. "Operetes žanrs izraudzīts tāpēc, ka tas cilvēkiem ir saprotamāks un piemērotāks rudens laikā. Tā iespējams paildzināt skaisto rudeni, jo operas tomēr ir dramatiskas," norāda Normunds Vaicis.

Koncertā skanēs Franča Lehāra, Imres Kālmana, Johana Štrausa, Žaka Ofenbaha, Karla Millekera un Franča fon Supē skaņdarbi, savukārt koncertu noslēgs Johana Štrausa "Radecka maršs".

"Mēs aicinām uz jauku koncertu, kur garlaicīgi nebūs," saka Normunds Vaicis. "Koncerta moto varētu būt "Bez drūmām domām", jo to ikdienā tāpat pietiek. Gribētos, lai cilvēki no koncerta mājās dodas ar optimistiskāku garastāvokli."

Latvijas Nacionālās operas un Igaunijas Nacionālās operas mākslinieku kopīga koncerta tradīcija aizsākās 2003.gadā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti