Rīta Panorāma

Kreipāns par olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju

Rīta Panorāma

Skauģis: zemās maizes cenas Latvijā neļauj uzņēmumiem attīstīties

Muzikāls uzvedums "Vēstulēs. Klusās dziesmas"

Top muzikāls uzvedums «Vēstules. Klusās dziesmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" pirmdien, 3.martā, plkst. 19 un mūzikas namā "Daile" 6.martā pirmatskaņojumu piedzīvos muzikāls uzvedums "Vēstules. Klusās dziesmas".

Muzikālajā uzvedumā “Vēstules. Klusās dziesmas”, caurvijoties Gijas Kančeli, Arvo Perta, Valentīna Silvestrova un Pētera Vaska mūzikai un padomju laika intelektuālo disidentu Knuta Skujenieka, Ādama Zagajevska, Desankas Maksimovičas, Zvjada Ratiani un Jāna Kaplinska dzejai, klausītāji varēs ļauties saviem sapņiem un pārdomām.

Dzeju lasīs aktieris Kaspars Znotiņš, kurš muzikālā uzveduma noskaņu raksturo ar atslēgas vārdiem – klusums un mīlestība – un aicina klausītāju pievienot savus lielos vārdus. Skanēs arī Annas Ahmatovas un Josifa Brodska balss ieraksti.

“Šī programma, kuru mēs mēģinām uztaustīt, faktiski nepadodas tādam vārdiskam izklāstam. Ar klusumu bieži vien pasaka daudz ko vairāk nekā ar milzīgām skaņu gleznām. Es šeit nesaskatu kora klātbūtni kā skanisku izteiksmes līdzekli. Tās būs klātesošas, cilvēciskas dvēseles, kas ietilps šajā telpā,” stāsta Sigvards Kļava.

Uzvedumā piedalās Latvijas Radio kora grupa, mecosoprāns Ieva Parša, pianists Sergejs Osokins, aktieris Kaspars Znotiņš ar dzejas lasījumiem un diriģents Sigvards Kļava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti