Kultūras ziņas

Fizikas eksperimenti bērniem "Dirty Deal" teātrī

Kultūras ziņas

Pamesto namu atdzīvināšanas māksla

Latviešu un indiešu mūzika satiekas Ziemassvētkos

«Splendid Palace» gaidāms Latvijas-Ziemeļindijas mūzikas kompozīciju pirmatskaņojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 21. decembrī, plkst. 19.30 kinoteātrī  “Splendid Palace” notiks Latvijas-Ziemeļindijas mūzikas kompozīciju “Ziemassvētku meditācija” pirmatskaņojums.

Koncertā klausītājiem būs iespēja izvērtēt divu atšķirīgu muzikālu sistēmu iespējamo līdzāspastāvēšanu. Koncertā skanēs gan Ziemeļindijas klasiskā mūzika, gan triju Latvijas mūziķu tieši šim vakaram radītas Rietumu un Austrumu mūzikas kompilāciju versijas.

Koncerta programmas kodolu veido Rietumu pasaulē iemīļoto korāļu "Veni, veni, Emmanuel!" un "Prieks pasaulei" tēmas, kas saaustas ar īpaši piemeklētām indiešu rāgām.

Klasiskais sāroda, tampuras un tablas ansamblis būs dzirdams gan viens pats, gan kopā ar Rīgas Latviešu biedrības kamerkori “Austrums”, skanēs arī kora un kokles saspēle. Mūzikas autori ir Ustada Amdžada Ali Hana māceklis Sergejs Ancupovs  un Latvijas Universitātes (LU) profesors, komponists un multiinstrumentālists Valdis Muktupāvels, kora “Austrums” dziedājumu muzikālā risinājuma autors un mākslinieciskais vadītājs ir Ārijs Šķepasts.

Koncertā skanēs latviešu un indiešu instrumenti. Akašs Sergejs Ancupovs spēlēs sārodu, Rītis Kamičaitis – tablu, Līla Ludmila Žurkova – tampuru un Valdis Muktupāvels – kokli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti