Sniedze Prauliņa publicē jaunu singlu «Nemēģini» un izsludina albuma iznākšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Sniedze Prauliņa publicē jaunu singlu “Nemēģini” no gaidāmā albuma “Inkrustācija”, kurš albuma formātā iznāks 8. aprīlī.

Albuma atklāšanas koncerts notiks 8. aprīlī plkst. 17.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas pirmajā stāvā. Kopā ar Sniedzi Prauliņu tajā spēlēs mūziķi Edgars Šubrovskis, Raitis Viļumovs, Edgars Tomševics, Matīss Akuraters, dziedās koris ”Mūza” diriģenta Gunta Cimiņa vadībā. Koncertā gaidāma arī Kosmosa Ceļotāja ierašanās un būtiskāko ”Kosmisko priekšrakstu” nodošana klausītājiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Janvāra sākumā pie klausītājiem nonāca pirmais singls “All The Stars”, savukārt 28.martā tiek publiskota dziesma “Nemēģini”, kurai, kā lielākajai daļai albuma dziesmu, vārdu autore ir pati Sniedze. Albumu papildinās mūziķes sarakstītais īsstāstu krājums “Kosmiskie priekšraksti”, atklājot jaunu talantu daudzpusīgajā māksliniecē. Tieši Kosmoss un ceļošana tajā ir viena no albuma galvenajām tēmām.

Par inkrustācijas nozīmi Sniedze stāsta: “Šo dekoratīvās tehnikas principu izmantoju arī studijas darbā, ierakstot albumu. Katrs muzikālā motīva gabaliņš, ko pieliku klāt kopējam skanējumam, ir rūpīgi apstrādāts, lai perfekti iederētos materiālā. Vienlaikus ir svarīgi, lai tas netiktu pārmocīts, nepaliktu bezpersonisks un neizklausītos pārāk nedabīgs uz dabīgā visuma pamata.” 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Sniedze Prauliņa apguvusi flautas spēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā maģistrantūras programmā pie doc. Ilonas Meijas. Apmaiņas programmas ietvaros mācījusies arī Nīderlandes Karalistē, Māstrihtas mūzikas konservatorijā pie profesora Filipa Benuā. Vēlme izzināt un pārvaldīt flautu aizvedusi Sniedzi uz vairākām meistarklasēs pie Eiropas pedagogiem.

Sniedze spēlējusi kopā ar "Levītiem", "Mantu", "Gaujartu", "Amorālo psihozi", "Sinfoniettu", "Vētras saitēm", "Nepilngadīgo Annu" un citiem. Tāpat viņa piedalījusies Latvijas Televīzijas klasiskās mūzikas šovā “Radīti mūzikai 2015”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti