Kultūras ziņas

Datu vizualizācija mākslā

Kultūras ziņas

Tbilisi dienas Rīgā

Amerikas avangardisti Rīgā

«Skaņu mežu» turpina Amerikas avangardistu koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

9.oktobrī  mūzikas namā "Daile" ar Amerikas avangardistu koncertu turpinās nepieradinātās mūzikas un mākslas festivāls "Skaņu mežs 2015".

Uz festivāla “Skaņu mežs 2015” skatuves kāps divas leģendas. Viena no tām – virtuozais pianists un komponists Frederiks Rževskis. Viņu uzskata par vienu no spilgtākajiem talantiem, kas uzausis Amerikas Savienotajās Valstīs 60. gadu avangarda mūzikas laikmetā.  

“Es nemaz īsti nezinu, ko šovakar spēlēšu,” saka Frederiks Rževskis. “To izlemšu, kad ieraudzīšu sanākušos klausītājus. Tas ir kā pie daktera. Viņš vispirms taču apskata pacientu un tad izraksta zāles. Tāpat arī es.”

Vēl viens baudījums nepieradinātās mūzikas cienītājiem šovakar būs rokgrupa "Zs", ko izdevums “The New York Times” nodēvējis par vienu no spēcīgākajām Ņujorkas avangarda rokgrupām.

“Manuprāt, iespējai strādāt uz pelēkās robežas starp konkrētiem žanriem un stiliem ir mūsu īstā vieta,” uzskata apvienības “Zs” līderis Sems Hilmers. “Ja mūziķis strādā tikai tajā laukā, kas klausītājam interesē, tad nekas nemainītos, bet mēs taču dzīvojam pasaulē, kas visu laiku pieprasa ko jaunu.”

Klausītājus priecēs arī par vienu no brīvās improvizācijas tēviem dēvētais Pēters Brocmans, kas spēlēs kopā ar kontrabasistu Džonu Edvardsu, brīvās improvizācijas bundzinieku Stīvu Noublu un perkusionistu un vibrofonistu Džeisonu Adašēvicu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti