«Sinfonietta Rīga» atklās jubilejas sezonu kopā franču čellistu Žanu Gijēnu Keirasu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" atklās desmito - jubilejas sezonu kopā ar franču čellistu Žanu Gijēnu Keirasu koncertā 17. septembrī plkst. 19 Lielajā ģildē.

Desmito sezonu iesākot, "Sinfonietta Rīga" dialogu meklē gan ar jaunu, gan laika ritējuma pārbaudītu mūziku. Par sezonas atklāšanas koncerta viesi izraudzīts franču čellists Žans Gijēns Keirass, kurš izsmalcināti muzicē ne vien kameransambļu sastāvos un solista ampluā, bet arī senākās partitūrās un nesen radītos opusos.

Kopā ar orķestri Keirass izpildīs Haidna Koncertu čellam un orķestrim Do mažorā, kā arī Rolfa Vallina opusu "Ground". Koncerta programmā arī Bēthovena Pirmā simfonija Do mažorā un Klāsa Torstensona Lantern Lectures (4. sējums). Pie diriģenta pults "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē.

Koncertsezonas turpinājumā, 26. septembrī, "Sinfonietta Rīga" piedalīsies vērienīgā koncertā Rīgas Domā, kurā apvienosies visi "Grammy" ierakstu balvu ieguvušā Arvo Perta mūzikas albuma "Adam's Lament" (Ādama ciešanas) dalībnieki. Latviešu klausītājiem būs iespēja koncertā dzirdēt pilnu titulētā albuma programmu Tui Hirvas (soprāns), Rainera Vilu (baritons), Latvijas Radio kora, Igaunijas filharmonijas kamerkora "Vox Clamantis", Tallinas kamerorķestra un kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" izpildījumā. Koncerta diriģents - Tenu Kaljuste. Jau vēstīts, ka komponists Arvo Perts septembrī svin 80. dzimšanas dienu.

Kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē intervijā Latvijas Televīzijā iepriekš pauda, ka kamerorķestrim jubilejas sezonā paredzēta „ārkārtīgi visaptveroša” koncertprogramma, parādot visu, ar ko „Sinfonietta Rīga” nodarbojas, sākot no baroka mūzikas un līdz pat džezam un rokmūzikai.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti