Siguldā skanēs Blūza svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Siguldas pilsdrupu estrādē 26.jūlija vakarā notiks jau piektie Blūza svētki, kuros līdzās pašmāju mūziķiem spēlēs arī blūzmeņi no Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Tasmānijas.

Plkst. 16 svētkus tradicionāli sāks Latvijas Blūza konkursa finālistu koncerti. Konkursa uzvarētājs nākamgad martā piedalīsies Eiropas galvenajā blūza notikumā "European Blues Challenge", kas notiks Briselē.

Bet plkst. 18 uz skatuves kāps Lielbritānijā dzīvojošie latviešu blūzmeņi "Mirta & Hot Acoustics", jaunās latviešu blūza zvaigznes "Lavrix Band" un "Coolmans Report", sicīliešu izcelsmes blūzmenis Mario Monterosso, blūzroka ģitāras virtuozs no Tasmānijas Robs Tonjoni un citi mūziķi.

Koncertā varēs baudīt ļoti dažādu blūza mūziku. "Cilvēks, kas pirmo reizi atnāks uz Blūza svētkiem, ieraudzīs, ka blūzs ir ļoti plašs un daudzveidīgs, tas nebūt nav skumjš, bet drīzāk iepriecinošs. Blūza daudzveidība otrajā plānā ir tāda, ka tiek pārstāvēti visdažādākie blūza mūzikas novirzieni. Piemēram, "Mirta & Hot Acoustics" pārstāv blūza novirzienu "delta blues", "Lavrix Band" no Latvijas pārstāvēs klasisko jeb Čikāgas blūzu, Robs Tonjoni - blūzroku, mūsu jauniešu kompānija "Coolmans Report" un Krisijs Metjūzs - blūzu, kā to redz jaunieši, savukārt "Red Mount Quartet" - klasisko blūzu, kas izlaists caur itāļu izpratnes filtru," stāsta Blūza svētku rīkotāju pārstāvis Normunds Kalniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti