Rīta Panorāma

Bērni un dzīvnieki saindējas ar baterijām

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Skuteli un Kasparu Breidaku

Sākas festivāls BILDES 2014

Sākas mūzikas un mākslas festivāls «Bildes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

21.oktobrī ar tradicionālo folkkoncertu tiks atklāts 29. mūzikas un mākslas festivāls "Bildes".

""Bildes" kā tādas ir ļoti liela komunikācijas forma, kura aptver milzīgu spektru, visdažādākos cilvēkus, jo mēs esam absolūti dažādi. Man būtiskākais, ka es šos cilvēkus satieku, varu ar viņiem pārmīt kādu vārdu un redzēt kādu citu klikšķi," stāsta mūziķis Arnis Miltiņš. Viņš sevi uzskata par "Bilžu" veterānu, bet kopā ar šo festivālu izauguši daudzi mūziķi.

Arnis Miltiņš vadīs "Bilžu" atklāšanas koncertu. Viņš norāda, ka tradicionālajā folkkoncertā jūtot īsto garšu, kad pulcējas mūziķi arī no senseniem laikiem.

"Tā ir dvēseles sajūta. Tas ir tas fenomens, ko patiesībā attīstīja, ko deva Austra [Pumpure]. Cilvēki nāca sajust viņas sirds vibrācijas," norāda Arnis Miltiņš.

Iepazīšanās ar jaunajiem "Bilžu" dalībniekiem sākās jau vasarā, radošajā nometnē. Šīs vasaras ideja bija apgleznot žoga dēlīšus.

"Kādreiz tā bija fantastiska tradīcija - mēs nācām, uzmālējām, ko mēs jutām, un atnāca viedā Sarmīte Sīle un pateica tik dziļus traktējumus, ka mēs ar baudu klausījāmies, ko tik visu mēs neesam ielikuši savā darbā," saka Arnis Miltiņš.

Jauno dziesminieku koncerts 22.oktobrī sola pārsteigt ar jaunatklājumiem. Mūziķim Mārtiņam Križevicam šis festivāls būs otrais.

"Tam ir sava aura, sava atmosfēra, ko īstenībā dod arī Kārlis Kazāks vadot - tādu mājas atmosfēru," par jauno dziesminieku koncertu saka Mārtiņš Križevics.

Kā jau vēstījām, mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2014" norisināsies Rīgas Kongresu namā no 21.oktobra līdz 1.novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti