Kultūras ziņas

Jērgs Vidmanis koncertē ar "Sinfonietta Rīga"

Kultūras ziņas

Aspazijas pirmajam dzejas krājumam 120

Lindas Leen atklāsmes koncertu sērija

Sākas Lindas Leen atklāsmes koncertu sērija «Digital Church»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jau sestdien, 11.martā, sāksies dziedātājas Lindas Leen janvārī iznākušā albuma “Digital Church” Latvijas koncertu sērija. Par savu jaunāko veikumu māksliniece teic, ka tas ir par sevis un pasaules pieņemšanu, un pirmo reizi viņa ir tik ļoti pārliecināta par tapušo muzikālo materiālu.

Kā allaž prasīga pret sevi un citiem, Linda Leen mēģinājumos kopā ar augstas raudzes jaunās paaudzes mūziķu komandu līdz perfekcijai slīpē katru niansi. Taču gaidāmo tūri viņa sauc par atklāsmes koncertiem.

„Būtībā jau visa šī albuma pieredze man ir tāda kā atklāsme par ļoti daudzām lietām, kas man ir svarīgas. Par tām vērtībām, kas izrādās man ir svarīgas. Galvenā no tām šobrīd ir saliedētība. Novērtēt atšķirības vienam otrā nevis kā draudu, bet ka šis atšķirīgais ir skaists gan starp dažādām tautām, rasēm, dažādiem pasaules uzskatiem,” uzsver dziedātāja.

Kā jau to vēsta koncerta nosaukums, galvenais uzsvars tiek likts uz pirms mēneša iznākušā albuma “Digital Church” oriģinālkompozīcijām, kam iedvesmu dziedātāja smēlusies 60.gadu Amerikas blūza un roka zelta laikmetā.

Māksliniece ir ļoti laimīga par rezultātu un ar nepacietību gaida koncertus.

„Skatuves forma ir tāds pusaplis. Aplis ir, respektīvi, pilnība un mēs kā cilvēki, kā puse no pilnības esam ieskauti šinī pusaplī un nesam visu to labāko enerģiju, spēku cilvēkiem.

Mans galvenais mērķis, lai, aizejot pēc koncerta, cilvēkiem ir pacilāta sajūta – es gribu dzīvot, es gribu darīt, es gribu mīlēt,” uzsver dziedātāja.

Jaunā albuma tūrē pagaidām ieplānoti pieci koncerti, un pirmais no tiem sestdien, 11.martā, Latgales vēstniecībā “Gors”. Iespējams, Latvijas koncertbraucienam būs turpinājums arī ārpus mūsu valsts robežām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti