Rīgā un Rēzeknē uzstāsies argentīniešu etno džeza mūziķe Sofia Rei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

20.februārī koncertzālē "Rīga" un 21.februārī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors" uzstāsies argentīniešu etno džeza dziedātāja un komponiste Sofia Rei kopā ar trio.

Argentīniešu etno džeza dziedātāja un komponiste Sofia Rei iekarojusi Ņujorkas, Londonas, Spānijas un citu valstu džeza cienītāju sirdis. "Veids, kā argentīniešu dziedātāja Sofia Rei vada savu grupu, kaisle un dzidrums, ar kādu viņa sakausējusi sarežģītos latīņmerikāņu ritmus ar džezu, izskaidro, kāpēc viņu mīl Ņujorkas auditorija no Kārnegija zāles līdz neformāļu klubiņiem," tā raksta izdevumā "New York Times" raksta Fils Lucs.

Sofias Rei pēdējais albums "De Tierra y Oro" ("No zemes un zelta") prestižajā "Independent Music Awards 2013" ieguvis pirmo vietu "World beat" kategorijā kā labākais albums, savukārt kompozīcija "La Gallera" atzīta par labāko dziesmu. Par "Independent Music Awards" balvām lemj starptautiska žūrija, kuras vidū ir neatkarīgi eksperti, tai skaitā Pīters Geibriels, Toms Veits, Suzanna Vega un citi.

Savu jaunāko veikumu Sofia Rei raksturo kā filozofisku pārdomu sēriju - albumā iekļautas dziesmas, kas atspoguļo Dienvidamerikas folkloras sajaukumu ar modernā džeza skaņām un dziedātājas spēcīgo balsi priekšplānā. Dziedātājas spāņu valodā izpildītās dziesmas vēsta par gaiļu cīņām Kartagenā, nakts murgiem Buenosairesā, mīlas vēstuli no Ņujorkas, spoku Andu kalnos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti