Rīgā ar solo koncertu uzstāsies dīdžejs Deivids Geta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

17.oktobrī "Arēnā Rīga" ar gaismu, skaņas un pirotehnikas solo šovu uzstāsies mūsdienu elektroniskās mūzikas mākslinieks, dīdžejs Deivids Geta.

Eiropas lielāko deju mūzikas festivālu - "Tomorrowland" un "Global Gathering" - apmeklētāji jau guvuši ieskatu Deivida Getas jaunajā programmā, kas ir priekšvēstnese viņa topošajam, sestajam studijas albumam.

Jaunākais Deivida Getas hīts "Lovers on the Sun" ierindojas pirmajā vietā daudzos singlu topos Eiropā. Kompozīcija tapusi dīdžejam sadarbojoties ar vairākiem mūziķiem un producentiem. Vokālo partiju iedziedājis amerikāņu komponists un izpildītājs Sems Mārtins, bet videoklipā piedalās viens no slavenākajiem Holivudas "ļaundariem" Rejs Liota.

Karjeras laikā pārdoti vairāk nekā astoņi miljoni Deivida Getas albumu un 40 miljoni singlu kopiju. 2011.gadā Geta atzīts par pasaules labāko dīdžeju pēc "DJ Mag Top 100 DJs" vērtējuma. 2010.gadā Deivids Geta saņēma piecas "Grammy" nominācijas - divas par savu albumu "One Love" un trīs par darbu pie "The Black Eyed Peas" hīta "I Gotta Feeling". Geta ir viens no pieprasītākajiem mūsdienu producentiem, kurš strādājis ar daudzām zvaigznēm, tai skaitā Deividu Boviju, Madonnu, Riannu, "Lady Gaga", "Snoop Dog", "User".

Dažos gados Geta strauji kļuvis arī par sociālo mediju lietotāju elku: viņam ir 56 miljoni "Facebook" fanu, 15 miljoni "Twitter" un pieci miljoni "Spotify" sekotāju, kā arī vairāk nekā divi miljardi "YouTube" skatījumu. Pats Deivids Geta kādā intervijā atzina: "Tie ir traki cipari! Kā veselas valstis. Es pats tam nespēju noticēt."

Lai arī "housu" mūzikas jomā Getas vārds bija zināms jau 90.gados, plašāku atpazīstamību viņam atnesa 2009.gada albums "One Love", no kura visi trīs singli - "When Love Takes Over", "Gettin' Over You" un "Sexy Bitch" - sasniedza Lielbritānijas singlu topa virsotni, bet pats albums ieguva dubulta platīna statusu.

Deivida Getas jaunākais veikums ir minialbums "Lovers on the Sun" (2014).

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti