Rīta Panorāma

Ko likt uz Ziemassvētku galdā

Rīta Panorāma

VZKK atlaidīs darbiniekus, telefonintervija ar Benitu Saļņikovu

Zigfrīds Muktupāvels un Raimonds Pauls Ziemassvetku koncertā

Raimonds Pauls un Zigfrīds Muktupāvels aicina uz Ziemassvētku koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels un maestro Raimonds Pauls 21.decembrī mūzikas namā "Daile" Rīgā atklās Ziemassvētku koncertu sēriju, kurā skanēs nupat klajā nākušā "Ziemassvētku albuma" dziesmas.

Zigfrīds Muktupāvels jau iepriekš ir izpildījis Raimonda Paula dziesmas citos projektos un koncertos, bet jaunajā Ziemassvētku koncertprogrammā viņš ir vienīgais solists - koncertos Zigfrīds Muktupāvels kopā ar instrumentālo grupu un komponistu pie klavierēm izpildīs Raimonda Paula klausītāju iemīļotās melodijas.

"Vis programma ir veidota ar vienu vienīgu domu - lai cilvēkiem patiktu. Es būtu gatavs dziedāt visu Paula repertuāru, nezinu, cik tie ir tūkstoši, krāmē tik notis priekšā un uz priekšu, bet pats maestro lika gala zīmogu uz izvēlētā repertuāra, tās ir dziesmas, ko viņš piedāvāja, tās arī tur ir," stāsta Zigfrīds Muktupāvels.

Programmā skanēs tādas dziesmas kā "Svecītes", "Balta saule", "Ziemas vakars", "Kad zvaigznes krīt", "Elēģija", "Cik klusa nakts", "Māte Marija", "Baltā dziesma", "Vecais zābaciņš", "Mēmā dziesma" un citas.

Koncerts veidots kamerstilā - intīms, gandrīz bez elektronikas, skan tikai akustiski instrumenti un balss. "Zināmā mērā tā elektronika jau ir apnikusi, tā ir nedzīva. Tik un tā vienmēr uzvarēs dzīvā mūziika, tas ir vairāk kā skaidrs. Esam izmēģinājuši visādos veidot - fonogrammas un tā tālāk, bet koncertā - nē, tikai dzīvs," uzsver Raimonds Pauls.

Instrumentālajā grupā muzicē Raimonds Macats (taustiņinstrumenti un mutes harmonijas), Oskars Sproģis (basa ģitāra), Artis Orups (sitamie instrumenti, vibrafons) un pie klavierēm - maestro Raimonds Pauls. Koncerta māksliniece ir Kristīne Jurjāne.

Kā esam vēstījuši, Raimonda Paula un Zigfrīda Muktupāvela kopdarbā "Ziemassvētku albums" ir 13 Raimonda Paula skaņdarbi ar Jāņa Poruka, Aspazijas, Jāņa Jaunsudrabiņa, Jāņa Petera un citu latviešu dzejnieku dzeju.

Ziemassvētku koncerti mūzikas namā "Daile" izskanēs 21., 22., 23., 25., 26. un 28.decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti