Kultūra

Klajā nācis Sanitas Reinsones stāsts par Igaunijas leļļu bēgšanu uz Latviju

Kultūra

Ilmāra Rumpētera gleznu izstāde Latvijā

500 lūgšanas četru dienu laikā Starptautiskajā Garīgās mūzikas festivālā "Sudraba zvani"

Pustūkstotis garīgo dziesmu festivālā «Sudraba zvani» Daugavpilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ap pustūkstoti garīgo dziesmu dažādās pasaules valodās izskanēs šīs nedēļas nogalē Daugavpilī, kur sācies  jau par ilggadēju tradīciju kļuvušais Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls "Sudraba zvani".

Šogad festivālā piedalās pāri par 80 ansambļi un kori, kopumā ap trijiem tūkstošiem dalībnieku no septiņām pasaules valstīm. Šoreiz festivāls un garīgā dziesma, kā stāsta pasākuma rīkotāji, veltīta mieram pasaulē un ģimenēs.

Jau 12.reizi festivāls „Sudraba zvani” gada sākumu ar garīgo dziesmu ieskandina Daugavpili. Tas jau ir tradicionāls pasākums, un šogad festivāls kļuvis vēl plašāks, stāsta Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Mākslinieciskais vadītājs un direktors Jevgeņijs Ustinskovs norāda, ka festivālā dažādās pasaules valodās izskanēs pustūkstotis dziesmu kā lūgšana par dzīves svarīgākajām vērtībām, tas ir sava veida impulss pilsētai, jauno gadu iesākot.

Tieši Jevgeņija Ustinskova vadītā kora viens no dalībniekiem septiņpadsmit gadus vecais Renāts Cvečkovskis šogad festivālā piedalās ne vien kā korists, bet arī kā komponists. Tas ir saviļņojošs mirklis, atzīst jaunais mākslinieks.

Festivāls "Sudraba zvani" Daugavpilī turpināsies līdz svētdienai, 15.janvārim, ar garīgo mūziku un lūgšanu pieskandinot gan pilsētas  koncertzāles, gan dažādu konfesiju Daugavpils dievnamus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti