«Positivus» programmu papildina «Junip», «Temples», «You Me At Six»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Positivus” festivāla mākslinieku sarakstam pievienojusies folkroka grupa „Junip”, glemroka pārstāvji „Temples”, poproka apvienība „You Me at Six”, indī mūziķe MØ, sintīpopa apvienība „FM Belfast” un popmūzikas kvartets „Pompeya”. Turklāt šogad festivālā gaidāma atkalsatikšanās ar britu folkroka karali „King Charles” un Ziemeļīrijas instrumentālo postroka grupu "And So I Watch You from Afar", vēsta „Positivus Music” pārstāve Linda Igolniece.

Hosē Gonzalesa melodiskā folkroka apvienība „Junip” festivāla viesus sola ieskaut idilliskā vasaras noskaņā. „Junip”, kuru Hosē Gonzaless 90.gadu beigās ar diviem bērnības draugiem izveidoja kā hobija grupu, 2000.gadā pieteica sevi kā izsmalcinātu, gluži vai ēteriski psihedēlisku folkroka apvienību. Ilgi gaidītais grupas debijas albums „Fields” (2010) kļuva par klausītāju un mūzikas kritiķu favorītu. „Junip” ir pazīstama arī ar dziesmām no filmas „Voltera Mitija slepenā dzīve” („The Secret Life of Walter Mitty”) skaņu celiņa.

Glemroks no sešdesmitajiem, ko caurvij psihedēliski Austrumu motīvi – tas īsumā raksturo grupu „Temples”. Grupa paspējusi sacelt īstu vētru mūzikas pasaulē vēl pirms kritiķu augsti vērtētā debijas albuma „Sun Structures” izdošanas šogad. Noels Galahers apvienību ir nosaucis par labāko jauno britu grupu, viņi ir spēlējuši lielākajos mūzikas festivālos un uzstājušies kopā ar leģendāro grupu „The Rolling Stones” koncertā Londonas Haidparkā.

„You Me at Six” (YMAS) ir viena no labākajām britu poproka eksporta grupām, kuras panākumu pamatā ir trakulīgi panciskas ģitāru saspēles un aizraujoši popsīgi piedziedājumi. YMAS iekarojuši britu mūzikas topu virsotnes, izpārdevuši slaveno Vemblijas arēnu, kā arī no dūmakaina poppanka pārgājuši uz melodiskāku un modernāku roka skanējumu.

Vienas no spožākajām un aktuālākajām dāņu indī mūzikas zvaigznēm MØ (īstajā vārdā Karen Marie Ørsted) daiļradi un stilu bieži pielīdzina tādiem mūzikas grandiem kā „Grimes”, „Twin Shadow” un „Santigold”. MØ divas pirmās dziesmas nodrošināja mūziķei plašu ievērību, kā arī ierakstu līgumu ar vienu no pasaules lielākajiem mūzikas izdevējiem „Sony”, kas šogad izdeva mākslinieces debijas albumu „No Mythologies to Follow”.

Islandes sintīpopa apvienība „FM Belfast”, kuri reiz Rīgā jau viesojušies, ir īsta festivālu apvienība. Koncertos „FM Belfast” sastāvs svārstās no trim līdz pat 45 cilvēkiem, un atkarībā no tā, kas ir pieejams koncerta laikā, grupas instrumentu klāstā ir arī tādi retumi kā, piemēram, govju zvani.

Iedvesmojoties no disko, new wave un indīroka, Maskavas kvartets „Pompeya” rada dažbrīd pat nekaunīgu popmūziku, ko izpilda angļu valodā. Grupas daiļradē mijiedarbojas krāšņas skaņu harmonijas, melodiski sintī ritmi un lipīgi ģitāru rifi. „Pompeya” nupat sākuši savu pirmo tūri Amerikas Savienotajās Valstīs.

„Positivus” šogad notiks 18., 19. un 20.jūlijā Salacgrīvā. Festivālā uzstāsies „Kraftwerk”, Elija Goldinga, „The Kooks”, „Bastille”, „Junip”, „Temples”, Laura Mvula, „of Montreal”, „The 1975”, „King Charles”, „Daughter”, MØ, „FM Belfast”, „You Me at Six”, „Kid Karate”, „And So I Watch You From Afar”, „Birth Of Joy”, „Pompeya” un citi mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti