Pirmatskaņojumu piedzīvos Pētera Vaska «Lūgšana Latvijai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē svētdien, 16.novembrī, izskanēs Pētera Vaska autorkoncerts.

Ar to biedrības Mūzikas komisija turpina tradīciju ik gadu Valsts svētkos veltīt koncertu kādam no latviešu mūzikas dižgariem.

Šoreiz pasaulē pazīstamākā latviešu komponista Pētera Vaska mūziku Māra Sirmā vadībā izpildīs Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktais koris un stīgu orķestris, vijolnieks Sandis Šteinbergs un čelliste Guna Šnē.

Koncertā izskanēs tādi Vaska skaņdarbi kā "Pater Noster", "Savā tautā", "Līdzenuma ainavas" un citi. Pirmatskaņojumu piedzīvos Pētera Vaska jaundarbs "Lūgšana Latvijai" ar Veltas Tomas dzeju.

"Tā ir lūgšana par mūsu Latviju, cilvēkiem, kuri mīt gan šai zemē, Tēvzemē, gan dažādos laikos izkaisīti plašajā pasaulē. Par cilvēkiem, kuri saglabājuši dzimtenes mīlestību, latvietību. Tā ir lūgšana par ticību nākotnei," par šo jaundarbu stāsta Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisijas vadītājs Arvīds Bomiks.

"Es gribētu teikt to, ko Pēteris pats saka, ko viņam Latvija nozīmē: "Latvija man ir viss. Te es dzīvoju, strādāju elpoju. Te ir manas mājas. Nekur citur pasaulē sevi iedomāties nevaru. Te radušies mani darbi, tajos arī viss ir pateikts. Esam brīva, neatkarīga valsts, un katram mums Latvijas vārds jānes dziļi sirdī. Nesūrosimies! Latvija būs tāda, kādu mēs ikviens ikdienas veidojam, neprasot, kas man par to būs". Lūk, tāda ir Pētera pozīcija, un tāda ir arī visa šī koncerta koncepcija," teic Arvīds Bomiks.

Pētera Vaska autorkoncerts notiks Rīgas Latviešu biedrībā 16.novembrī plkst.16, ieeja tajā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti