Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Pēteri Krīgeru

Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku

Projekts "Mare Balticum"

Pirmatskaņojumu piedzīvos Džeimsa Morisona aranžētas latviešu tautasdziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

28.novembrī plkst. 19 Rīgas Kongresu namā pirmatskaņojumu piedzīvos unikāla koncertprogramma "Mare Balticum" ar Latvijas Radio bigbenda un austrāliešu multiinstrumentālista Džeimsa Morisona piedalīšanos.

Koncertprogrammas pamatā ir latviešu tautasdziesmas, kuras Džeimss Morisons aranžējis un interpretējis 12 unikālos skaņdarbos.

"Manuprāt, Latvijas Radio bigbenda mūziķiem tā ir necerēta veiksme uzstāties kopā ar džeza guru, multiinstrumentālistu. Es pasaulē nezinu tādu otru cilvēku, kāds ir Džeimss Morisons," saka mūziķis, festivāla "Rīgas ritmi" rīkotājs Māris Briežkalns.

Džeimss Morisons Latvijā ir viesojies 2005.gadā festivālā "Rīgas ritmi", savukārt Māris Briežkalns Morisonu sadarbībai uzrunājis, pirms pāris gadiem viesojoties Ņujorkā, kur Morisons ar partneriem izpildījis latviešu mūziku.

"Mūs tas tā uzrunāja! Pilnīgi ar svaigu skatījumu, ar pilnīgi citu muzikālo bagāžu. Tad mums radās ideja, ka Džeimss Morisons ir īstais, kurš varētu aranžēt latviešu tautasdziesmas. Mums liekas, ka mēs nevaram iziet ārā no rāmjiem, šad tad velkas līdzi noskaņa, kas ir ar gadiem, ar mantojumu, bet Džeimsam Morisonam tas ir kas pilnīgi svaigs. Domāju, ka iegūs gan tautasdziesmas, gan bigbends, gan publika, dzirdot šo projektu," norāda Māris Briežklans.

Multiinstrumentālists Džeimss Morisons pārvalda visdažādākos instrumentus - trombonu, flīgelhornu, saksofonu, klavieres un kontrabasu, tomēr vislabāk pazīstams kā džeza trompetists. Morisons uzstājies kopā ar Londonas Simfonisko orķestri, kā arī īpašos koncertos Karalienei Elizabetei II. Viņš par nopelniem mūzikā apbalvots ar Austrālijas Goda ordeni. 2013.gadā Morisons diriģējis pasaules lielāko orķestri 7224 dalībnieku sastāvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti