Pirmajā džeza koncertā Vidzemes koncertzālē muzicēs «Jasmim trio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" 1. novembrī notiks pirmais džeza koncerts - savas Baltijas/Skandināvijas tūres ietvaros Cēsu koncertzāles mazajā zālē uzstāsies "Jasmim trio" no Francijas, lsm.lv pavēstīja koncerta rīkotāji.

Mūziķis, komponists un "Jasmim trio" kontrabasists Ibērs Dipons izveidojis mūzikas apvienību – trio, par saviem līdzgaitniekiem pieaicinot jauno arābu mūzikas vēstnieci – flautisti Naisamu Žalalu un austrumu perkusiju akrobātu Jusefu Hbeišu.

"Jasmim" ir kā atsauce uz Jasmīna revolūcijām, radot vēlmi atkal apvienot Vidusjūras kultūras, un tuvināties tām kā reiz izšķirtiem dvīņiem, kas atrod viens otru. Tas ir sapnis par kopīgu nākotni, ar savu daļu neziņas un nebijušu piedzīvojuma riska garšu. "Jasmim" ir kā mūzikas revolūcija.

Džeza grupa no Francijas savā programmā apvieno Vidusjūras valstu šarmu, to mentalitāti padarot saskanīgu vienotā universā, tajā pašā laikā saglabājot savu neatkārtojamo personības individuālo šarmu.

Ibēra Dipona muzikālā pieredze balstās uz pētniecību un jaunām mūzikas formām -  no formāliem ierobežojumiem līdz pilnīgai improvizācijai, no tīras akustikas līdz elektroniskai pilnībai. Savu mūzikas karjeru aizsācis jau 1990. gados, darbojoties vairākās grupās. 2012.gadā, kopā ar Naisamu Žalalu un Jusefu Hbeišu nodibinājuši džeza grupu "Jasmim trio".

Naisama Žalala ir flautiste, kurai piemīt unikāls flautas spēles stils. Pēc konservatorijas beigšanas uzstājusies Austrumvalstu un Eiropas prestižākajās koncertzālēs, spēlējusi kopā ar slaveniem džeza mūziķiem.

Jusefu Hbeišu ir palestīniešu izcelsmes arābu perkusionists. Jusefu ir apguvis neatkārtojamu sitaminstrumentu spēli – apvienojot mūsdienīgo un sarežģītajiem arābu mūzikas ritmiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti