Panorāma

Tikai 10% mājokļu būvēti pēc neatkarības atjaunošanas

Panorāma

Leģionāru piemiņas gājiens Rīgā

Atvadas no Gido Kokara

Pēdējā gaitā pavada kora mākslas leģendu Gido Kokaru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

16. martā pēdējā gaitā pavadīta izcila, leģendāra personība – kordiriģents, mūzikas pedagogs Gido Kokars. Uz atvadām „Ave Sol” koncertzālē bija atnākuši gan kādreizējā slavenā Gido Kokara vadītā kora „Daile” dziedātāji, gan citi mūzikas pasaules cilvēki, kā arī tie, kuri viņu personiski nepazina, bet uzskatīja par mūsu tautai unikālu kultūras personību

Cilvēki par Gido Kokaru
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

Gido Kokars bija diriģents, muzikologs, pasniedzējs, vairāku Dziesmu svētku virsdiriģents, Lielās mūzikas balvas laureāts, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas goda profesors. Viņš sava mūža laikā strādājis ar vairākiem koriem, tostarp ilgus gadus bijis tautas kora "Daile" un Bauskas rajona skolotāju kora "Daina" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.

Kokars strādājis Mūzikas akadēmijā kopš 1961.gada - no 1961. līdz 1972.gadam bija akadēmijas vecākais pasniedzējs, no 1972. līdz 1983.gadam - docents, savukārt kopš 1983.gada bijis Mūzikas akadēmijas profesors.

Tāpat kā dvīņubrālis Imants Kokars, kurš mūžībā devās pirms sešiem gadiem, Gido Kokara bija mīlēts koristu vidū. Brāļos Kokaros ieklausījās, viņus cienīja. Tautas mīlestība piedzīvota garus gadus, un tā nezudīs arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka leģendārais kordiriģents Gido Kokars mūžībā devās ceturtdienas, 9.marta, vēlā vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti