Palmu mājā Botāniskajā dārzā uzstāsies Kolkas pūtēju orķestris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svētdien, 23. aprīlī, plkst.15.00 Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā notiks Kolkas pūtēju orķestra koncerts, kurā izskanēs gan vairāku latviešu komponistu skaņdarbi, gan Eiropas mūzikas klasika. Tā būs pirmā reize, kad Palmu mājā muzicēs vesels pūtēju orķestris, norāda koncerta rīkotāji.

Palmu mājas koncertā Kolkas pūtēju orķestris atskaņos labāko no latviešu pūtējmūzikas klāsta. Izskanēs gan jaundarbi Mārtiņa Birņa un Raita Rēriha apdarēs pūtēju orķestrim, gan jau klasiķu statusu iemantojušu komponistu - J.Ivanova un J.Ābola, A..Krūmiņa - darbi. Klausītājus priecēs arī Eiropas mūzikas klasika.

Kolkas pūtēju orķestris pastāv jau vairāk nekā 40 gadus. Šo gadu gaitā no maza Kolkas pamatskolas pūtēju orķestra tas kļuvis par stabilu kolektīvu. Tā paspārnē muzikalitāti attīstījuši ļoti daudzi Kolkas iedzīvotāji.

Orķestri dibinājis Kolkā ļoti cienīts trompetists, diriģents un mūzikas pedagogs Viesturs Rērihs. Kopš pagājušā gada tā vadību uzņēmusies leģendārā mūziķa meita Rudīte Rēriha. Diriģente stāsta, ka orķestra skanējumā svarīgākais ir autentiskumus, īstums un svaigums, kā arī pūtēju aizrautība, patiesums un spēlētprieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti