Kultūras ziņas

Top simtgades filma "Paradīze 89"

Kultūras ziņas

"Skata punkts" un "Zīmējumi laika sejā"

Jauna koncertizrāde "Pēc pusnakts" Liepājā

Osokina un Gupalo koncertuzvedums «Pēc pusnakts» izraisa pretrunīgas emocijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pianistu Andreja Osokina un Katrīnas Gupalo jaunais koncertuzvedums "Pēc pusnakts" Liepājā izraisījis krasi atšķirīgu publikas reakciju. Kamēr vieni koncerta apmeklētāji pauda sajūsmu par izrādi, norādot uz krāšņo šovu, citi uzskatīja, ka šāds iestudējums ir par provokatīvu, ziņo "TV Kurzeme".

Koncertizrāde "Pēc pusnakts" savā ziņā ir turpinājums pianistu Andreja Osokina un Katrīnas Gupalo pērnā gada iestudējumam "100 gadi ar Piafu", kurš eksperimentāli savienoja klasisko mūziku un populārās franču dziedātājas Edītes Piafas dziesmas. Pēc šī koncerta panākumiem nolemts izveidot lielāka mēroga iestudējumu – izrādi "Pēc pusnakts", repertuārā iekļaujot amerikāņu mūziku no pagājušā gadsimta 20. - 60. gadiem, ko pasaulē dēvē par džeza zelta laikmetu.

"Tas ir mūziklu uzplaukums un skaisti laiki. Tās tiešām ir kaut kādas tādas ļoti īstas vērtības, kas tik daudz ietekmē visu mūziku, kas skan mums apkārt tagad. Gan popmūziku, gan rokmūziku," stāsta pianists Andrejs Osokins.

Gan mūzikā, gan arī dejotājas Gabijas Bīriņas horeogrāfijā izpaužas stāsta galvenā tēma – duālisms sapņu un reālajā pasaulē. Tāpēc izrādei arī dots tāds nosaukums "Pēc pusnakts". Tas jau izsenis ir atzīts kā diennakts maģiskākais, noslēpumainākais un tajā pašā laikā – arī nemierīgākais laiks. Šie akcenti spilgti parādījās arī izrādes sižetā, kas bieži bija neprognozējams – maigs flirts jebkurā brīdī varēja pārvērsties trakulīgā kaislē.

"Dzīve, kas ir naktī, kas ir zemapziņā, bezapziņā, kad mēs ļaujam pilnīgi savu vaļu sapņiem un vēlmēm, un mēs nevaram tos izkontrolēt," saka pianiste, soliste Katrīna Gupalo.

"Es radu ēteriskās būtnes sajūtu. Ne tikai dejā, bet arī piepildu skatuvi ar sajūtu," uzsver dejotāja Gabija Bīriņa.

Līdzīgi kā uz skatuves, tā arī zālē tika piedzīvota krasi atšķirīga emociju gamma. Vieni koncerta apmeklētāji pauda sajūsmu par izrādi, norādot uz krāšņo šovu, citi uzskatīja, ka šāds iestudējums ir par provokatīvu.

"Man tiešām nepatika koncerts, tas ir tiešām briesmīgs tāpēc, ka es uzskatu – māksla – tā nav striptīza izrādīšana uz skatuves," uzskata koncerta apmeklētāja Ksenija.

"Ai, man patika, moderni, skaisti," - tā skatītāja Kristīne.

"Es pieņemu to, bet pie tāda koncerta jāpierod. Vismaz manas paaudzes cilvēkam," atzīst diriģents Vilnis Kronbergs.

Iestudējumu "Pēc pusnakts" Latvijā plānots izrādīt līdz pat šā gada vasarai, un nākamie koncerti notiks Cēsīs un Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti