Noslēdzies pirmais pūtēju orķestru diriģentu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) atkal norisinājās republikas vidējās mūzikas izglītības iestāžu audzēkņu pūtēju orķestru diriģentu konkurss. Konkursā pirmajā kārtā piedalījās 10 jaunie diriģenti no Ventspils, Jelgavas, Rīgas, Cēsīm un Rēzeknes. Atbilstoši konkursa nolikumam, uz otro kārtu tika izvirzīti seši konkursanti, kas JVLMA Lielajā zālē diriģēja Latvijas Republikas Zemessardzes orķestri.

Rezultātā Evija Dāve no Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas un Elīna Balode no Jelgavas Mūzikas vidusskolas ieguva žūrijas atzinību, Kārlis Muskeits no Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Lita Gārbena no Jelgavas Mūzikas vidusskolas ierindojās trešajā vietā, otro vietu žūrija nepiešķīra, bet par uzvarētājiem ar vienādu kopējo punktu skaitu kļuva Sofija Čerņavska no Jelgavas Mūzikas vidusskolas un Aigars Raumanis no Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas.

Galvenā balva abiem uzvarētājiem būs piedalīšanās VIII Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju foruma atklāšanas koncertā, diriģējot Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestri sestdien, 29. oktobrī, plkst. 10 JVLMA Lielajā zālē.

Konkursantus vērtēja starptautiska žūrija - Marko Somadosi (Itālija, Udīnes konservatorija), Erika Neidlingere (ASV, De Paula Universitāte, Čikāga), Pjotrs Kazimirs (Krievija, Krasnojarskas Valsts mūzikas un teātra akadēmija), Jānis Puriņš (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija) un Guntis Kumačevs (Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra diriģents).

Konkursu rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar JVLMA un Latvijas Republikas Zemessardzes orķestri.

Kā atzīst Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja Signe Pujāte, konkurss ir lieliska iespēja pamanīt jaunos talantus, kuri savas iemaņas apgūst vidējās mūzikas izglītības līmenī, un mērķtiecīgi sekmēt viņu turpmāko izaugsmi.

“Latvijai ir nepieciešami labi izglītoti un motivēti speciālisti instrumentālās mūzikas jomā. Tas ir garants gan profesionālās mākslas, gan Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspējai,” uzrunā dalībniekiem teica Pujāte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti