Mūzikas festivāls «Rīgas ritmi» atzīmēs 15 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar daudzveidīgu programmu no 1. līdz 5.jūlijam galvaspilsētā norisināsies mūzikas festivāls "Rīgas ritmi", kas šogad atzīmē 15 gadu.

Festivālā "Rīgas ritmi" šovasar paredzētas vairāk nekā 20 uzstāšanās, sešas meistarklases un "Showcase" programma, kurā Latvijas izpildītāji prezentē sevi ārzemju mūzikas ekspertiem. Trīs lielākie festivāla koncerti notiks Rīgas kongresu namā, un tajos uzstāsies Rauls Midons, "Bugge ‘N’ Friends", "Fresu & Bonaventura", Estere Rada, Ramons Valle, kā arī Alans Hariss projektā kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

2.jūlijā koncertu sniegs vokālists un ģitārists Rauls Midons, kurš, būdams neredzīgs kopš bērnības, meistarīgi apguvis flamenko, džeza un klasisko ģitārspēli. Viņš iesaistījies dažādos latīņamerikāņu mūzikas projektos, kā arī sadarbojies ar tādām džeza leģendām kā Herbijs Henkoks un Stīvijs Vonders. Vakara otrajā daļā muzicēs starptautisks mūsdienu džeza un elektroniskās mūzikas sintēzes projekts "Bugge ‘N’ Friends", kurā darbojas norvēģu pianists Buge Veseltofts, franču trompetists Ēriks Trufā, turku saksofonists Ilhans Ersahins, amerikāņu producents Hoakins Džo Klasēls, kā arī  divi norvēģi - basists Māriuss Reksjē un bundzinieks Andrēass Bī.

3.jūlijā festivālā uzstāsies Vidusjūras noskaņu duets "Fresu & Bonaventura", kurā muzicē Paolo Fresu (trompete) un Daniele di Bonaventura (bandoneons). Otrajā daļā uzstāsies Izraēlā dzimusī etiopiešu dziedātāja Estere Rada, kura savā mūzikā apvieno soulmūziku, džezu, etiopiešu mūziku, regeju un fanku.

4. jūlijā koncertu sniegs eksplozīvais kubiešu pianists Ramons Valle, kurš tiek dēvēts par izcilāko talantu jauno latīņamerikāņu mūzikas pianistu vidū. Viņa spēlētais "Levitando" ir kubiešu skaņdarbs, ko atpazīst visā pasaulē. Koncerta otrajā daļā uzstāsies projekts "Tribute to Nat King Cole", kas veltīts amerikāņu džeza leģendai Netam Kingam Kolam viņa atceres 50.gadadienā. Slavenāko skaņdarbu programmu - "Unforgettable", "L-o-v-e", "When I Fall in love", "Mona Lisa" - izpildīs amerikāņu vokālists Alans Hariss kopā ar Latvijas Radio bigbendu un stīgu grupu.

Festivāls "Rīgas ritmi" tiks atklāts 1.jūlijā ar bezmaksas koncertu "Origo Summer Stage", kurā uzstāsies "Bunch of Gentlemen" un projekta "Riga Jazz Presents" mākslinieki. Citi bezmaksas koncerti notiks arī brīvdabas atpūtas parkā "Egle". Arī šogad festivāls piedāvās koncertu sēriju "OlainFarm Jazz Nights" Daugavas koncertzālē, kā arī koncertus Kaņepes kultūras centrā.

"Rīgas ritmu" meistarklases norisināsies no 1. līdz 4.jūlijam Latvijas Radio pirmajā studijā. Tās pasniegs festivāla mākslinieki Alans Hariss, Estere Rada, Rauls Midons, Ramons Valle un Sirila Emē. Savukārt "Rīgas ritmu" "Showcase" programma norisināsies 2. un 3.jūlijā Rīgas kongresu nama Jaunajā zālē un citās festivāla norises vietās Rīgā. Programmā uzstāsies "Bunch of Gentlemen", "Jāņa Ruņģa klātbūtne", Daumants Kalniņš, "DaGamba", Laima Jansone ar Raimondu Tigulu un citi.

Festivāls "Rīgas ritmi" dibināts 2001.gadā. Tajā viesojušies vairāk nekā 520 mākslinieki, sasniedzot 165 000 klausītāju lielu auditoriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti