Māris Sirmais: Imants Kalniņš ir nemainīgi spilgts un oriģināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

26.maijā 75.dzimšanas dienu svin izcilais komponists un spilgta mūsu kultūras personība Imants Kalniņš. Diriģents Māris Sirmais, kurš šogad iestudējis vairākus Imanta Kalniņa jaundarbus, šīsdienas jubilāru dēvē par nemainīgu mūsu kultūras vērtību ar savu ļoti oriģinālu un neatkārtojamu rokrakstu.

"Zinot Imanta pēdējā laika ārkārtīgi nopietno aizraušanos ar Korāna tulkošanu un valodu izzināšanu, man likās interesanti zināt, cik tas lielā mērā atspoguļosies viņa mūzikā... Kaut kādu ornamentāliku var saklausīt, bet teikt, ka Imants Kalniņš būtu izmainījies - man liekas, ka nē, es tā nevarētu teikt," norāda Māris Sirmais, stāstot, ka Imanta Kalniņa mūzikā aizvien saklausa gan filmas "Sprīdītis" motīvus, gan komponista lielo mīlestību pret dzimteni.

"Mēs it kā vienmēr meklējam kādus jaunatradumus ļoti pazīstamiem autoriem, bet man liekas, ka tā lielākā komponista vērtība ir tajā, ka viņa rokraksts ir tik oriģināls un spilgts, ka mēs, pat nezinot skaņdarbu, bet dzirdot mūziku, varam teikt: "Man šķiet, ka tas ir Imants Kalniņš."," turpina diriģents, uzsverot, ka Imanta Kalniņa rokraksts ir tieši tāds - ļoti spilgts un atpazīstams.

Latvijas Radio 3 "Klasika" visu dienu 26.maijā skan īpaša jubilāram veltīta programma, kurā iekļauta Imanta Kalniņa akadēmiskā un citu žanru mūzika, kā arī intervijas ar un par viņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti