Liepājas ērģeļmūzikas festivāla izskaņā divi koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

15.  Starptautisko Liepājas ērģeļmūzikas festivālu noslēdz bezmaksas koncerts Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā 23. septembrī un koncerts Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē 24.septembrī.

Koncertā “Pielūgsim mūžīgi!” Kuldīgā  23. septembrī, pulksten 18 uzstāsies Kristīne Adamaite (ērģeles) un Jānis Kurševs (tenors), izpildot Johana Sebastiana Baha, Pētera Korneliusa kompozīciju “Mūsu tēvs”, kas radīta romantisma stilistikā, kā arī latviešu – Jāzepa Vītola un Ata Stepiņa – radīto sakrālo mūziku. Visu darbu tematiskais avots ir gregoriskie dziedājumi, kas būs klausāmi oriģinālversijā tenora Jāņa Kurševa dziedājumā.

Liepājas ērģeļmūzikas festivāls noslēgsies sestdien, 24. septembrī, pulksten 19 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē ar koncertu, kurā piedalīsies mākslinieki no Čehijas – ērģelnieks Pāvels Kohouts un jaunā daudzsološā čehu operas soprāne Marija Faijtova.

Pavels Kohouts ir studējis Prāgas Konservatorijā un Prāgas Mūzikas akadēmijā. Savas zināšanas papildinājis gan Svēlinka konservatorijā Amsterdamā, gan dažādās starptautiskās meistarklasēs. 2008. gadā Kohouts ieguva doktora grādu. Kritiķu un klausītāju augstu vērtētais čehu ērģelnieks Liepājā ar solo programmu jau ir viesojies pirms diviem gadiem. Šoreiz viņš atgriežas festivālā kopā ar Prāgas Nacionālās operas solisti soprāni Mariju Fajtovu, kas ieguvusi daudzas nacionāla mēroga balvas un atzinības, kā arī slavenās dziedātājas Barbaras Hendriksas vokālistu konkursa Grand Prix.

Festivāla noslēguma koncertā - gan baroka dižgara Johana Sebastiana Baha darbi, klasicisma pārstāvja Volfganga Amadeja Mocarta, kā arī austriešu klasiķa Jozefa Haidna kompozīcijas. Koncertā izskanēs arī fantāzija par čehu ērģelnieka, vijolnieka un komponista Jozefa Klička simfoniskās poēmas “Višehrada” tēmām.

Jau vēstīts, ka Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls šogad notiek no 6. līdz 30. septembrim Liepājā un Kuldīgā, pulcējot izcilus ērģeļmūzikas pazinējus no Latvijas, Polijas un Čehijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti