Liepājā uzstāsies UNESCO Miera māksliniece pianiste Elisso Bolkvadze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Klusajā sestdienā, 15.aprīlī, Lielajā dzintarā Liepājā uzstāsies virtuozā pianiste, UNESCO Miera māksliniece Elisso Bolkvadze.


“Latvijas daba skan kā franču impresionista, komponista Kloda Debisī mūzika,” saka pianiste. Koncertā Bolkvadzes atskaņos Frederika Šopēna, Franča Šūberta, Kloda Debisī un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi. Tāpat jau vairākus gadus māksliniecei ir tradīcija atskaņot dažus viņas skolotāja, franču komponista un filozofa Mišela Sonjī skaņdarbus, kas būtiski atšķiras no tradicionālās klasiskās mūzikas.

Šī būs otrā reize, kad Elisso uzstāsies Latvijas auditorijas priekšā. Taču jau pirmoreiz mākslinieci esot saviļņojusi latviešu cieņa un mīlestība pret mākslu un klasisko mūziku.

“Es esmu ļoti priecīga, ka varēšu vēlreiz uzstāties Latvijā. Turklāt, es ļoti ceru, ka ar šī projekta palīdzību, mēs spēsim satuvināt cilvēkus un rosināt mieru pasaulē,” saka pianiste.

Leģendārais Maestro Zubins Mehta ir raksturojis Elisso Bolkvadzi kā pianisti ar “pilnīgu kontroli pār instrumentu”. Savukārt viņa pati atzīst, ka klavieres ir viņas kaisle un dzīve. Domas par mūziku ir nepārtrauktas, un dzīvei bez klavierēm nav jēgas, jo tā ir Elisso personība.

Gruzijā, rakstnieku un dzejnieku ģimenē dzimusī Elisso klavierspēli sāka apgūt četru gadu vecumā, bet jau septiņos gados viņai bija pirmais koncerts ar Gruzijas nacionālo orķestri.

Izcilā pianiste atklāj, lai arī uzstāšanās pieredze ir liela, katra reize ir kā lielisks piedzīvojums. “Tā ir kā pavisam cita realitāte! Es iekļūstu tādā kā transā un kļūstu pavisam citādāka, sajūtas ir 100 reizes spēcīgākas. Turklāt, šīs sajūtas ir tikai koncerta laikā - mēģinājumā nekad tā nenotiek!”

Elisso Bolkvadze bieži uzstājas tādās koncertzālēs kā "Salle Pleyel", "Salle Gaveau", "Théâtre des Champs-Elysées" (Parīze), "The Herkulessaal" (Minhene), "Alte Opera" (Frankfurte), "Berlin-Konzerthaus" (Berlīne), "Kennedy Center" (Vašingtona), "Pasadena Auditorium" (Losandželosa). Viņa ir arī vairāku starptautisku konkursu laureāte.

2015.gadā UNESCO piešķīra Elisso Bolkvadzei Miera mākslinieka titulu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti