Liepājā uzstāsies bijušais «Iron Maiden» solists Bleizs Beilijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

5.jūnijā Liepājas klubā "Fontaine Palace" uzstāsies bijušais leģendāro grupu "Iron Maiden" un "Wolfsbane" solists Bleizs Beilijs, kurš, pārtraucot darbību "Iron Maiden", vairākus gadus pievērsies solokarjerai.

Bleiza Beilija (Blaze Bayley) muzikālās gaitas sākās 1984.gadā, kad, dažādu nakts darbu nomocīts, viņš kā vokālists izmēģināja spēkus Lielbritānijas "glam rock" grupā "Child’s Play" un pieņēma savu pseidonīmu (mūziķa īstais vārds ir Beilijs Aleksandrs Kuks).

Tālākās muzikālās aktivitātes turpinājās grupā "Wolfsbane", septiņu gadu garumā viņš bija tās līderis un vokālists. 1988.gadā klajā nāca pirmais "Wolfsbane" albums "Live Fast, Die Fast", kas tika pārdots 25 000 tirāžā. Grupa tika dēvēta par britu rokenrola nākotni, taču producents bija gaidījis ko vairāk un novērsās no jaunajiem censoņiem. Kopš tā laika "Wolfsbane" joprojām koncertē, lai arī bijušas vairākas ilgas klusuma pauzes un ziņas par apvienības izjukšanu.

1993.gada februārī viens no labākajiem vokālistiem rokmūzikas vēsturē Brūss Dikinsons paziņoja par savu aiziešanu no grupas "Iron Maiden". Pēc dažām nedēļām ar piedāvājumu ieņemt vakanto vokālista vietu grupā pie Bleiza Beilija vērsās tās līderis Stīvs Hariss. Pēc smagas iekšējas cīņas par uzticību savai grupai un pārdomām par tās nākotnes perspektīvām Bleizs nolēma piekrist. Ar "Iron Maiden" ierakstīti divi studijas albumi. Beilijs Beilija "Iron Maiden" pameta, pie grupas vokālajiem pienākumiem atgriežoties Brūsam Dikinsonam 1999.gadā.

Uzreiz pēc šiem notikumiem Bleizs Beilijs nodibināja sava paša vārdā nosauktu grupu un izdeva kritiķu atzinīgi novērtēto pirmo albumu "Silicon Messiah".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti