Kultūras ziņas

Dailes teātra jauno sezonu iesāk "Pīters Pens"

Kultūras ziņas

Lielvārdē izveidots kickstarter.com līdzinieks

Liepājā svin topošās koncertzāles spāru svētkus

Liepājā svin topošās koncertzāles spāru svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Liepājas topošā koncertzāle "Lielais dzintars" aizvadītās nedēļas nogalē sagaidīja savus spāru svētkus. Tie tika svinēti gan pašā ēkā, gan koncertestrādē "Pūt, vējiņi", kur klausītājus priecēja komponista Kārļa Lāča skaņdarba "42.195" pirmatskaņojums Liepājas simfoniskā orķestra izpildījumā. Pats Kārlis Lācis to klausījās, publikas acu priekšā skrienot uz trenažiera.

Uz Liepājas topošās koncertzāles spāru svētkiem bija ieradušās vairākas prominences, tai skaitā koncertzāles patronese, Latvijas ekprezidente Vaira Vīķe Freiberga, kura savulaik Liepājas pašvaldību iedrošinājusi īstenot ideju par koncertzāli. No idejas līdz koncertzāles "Lielais dzinatrs" spāru vainagam apritējuši aptuveni desmit gadi.

"Tā kā zāle ir multifunkcionāla, mums būs akustiskie aizkari, kas palīdzēs skaņas izkliedei, varēs atskaņot arī skaļāku mūziku, ne tikai akadēmisko," stāsta Ints Dālderis, SIA "Lielais dzintars" valdes loceklis.

Spāru svētku kulminācija notika ārpus topošās koncertzāles, estrādē "Pūt, vējiņi", kur Liepājas simfoniskais orķestris pirmo reizi atskaņoja Kārļa Lāča speciāli šim notikumam par godu sarakstīto koncertu.

"Skaņdarba nosaukums saistīts ar maratona garumu - 42 kilometri un 195 metri. Orķestra mūziķi teica, ka arī koncertzāles būvniecība ir kā maratons," norāda Kārlis Lācis.

Uz skatuves blakus mūziķiem atradās arī trenažieris, uz kura Kārlis Lācis publikas acu priekšā skrēja visu koncerta atskaņošanas laiku, tā vēl vairāk paspilgtinot koncertzāles būvniecības salīdzinājumu ar maratonu. Tas gan vēl nav galā - "Lielais dzintars" durvis publikai vērs 2015.gada otrajā pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti